Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Fira Valborg i Åstorp


30 april, kl 20:30
- Perslunds hembygdsgård i Åstorp

Välkommen till en familjekväll i Åstorp. Kom och möt våren med tal av Björn Gibrand från Lydinge Golf Resort, lyssna på Åstorps Musikkår, upplev eldartister, majbål och fyrverkeri från Klinten. Arrangeras av Åstorps kommun i samarbete med Åstorps musikkår och Åstorps hembygdsförening.


 • 2015-04-16

  Matallergi: hur gör vi för att barnen ska må bra?


  Välkommen på föreläsning om Matallergi med dietisten Linda Dahlqvist. Linda arbetar på barn- och ungdomskliniken i Centralsjukhuset Kristianstad. Under föreläsningen reder vår föreläsare ut alla begrepp och berättar hur vi hanterar barnens allergi - utan hysteri. Föreläsningen är gratis och vänder sig till föräldrar, personal i förskola, skola och fritidshem samt övriga intresserade.
  » Läs mer


 • 2015-04-15

  År 2020 ska alla anställda ha önskad sysselsättningsgrad i Åstorps kommun


  Åstorps kommun har som mål att samtliga medarbetare ska ha erhållit önskad sysselsättningsgrad år 2020. Som ett första steg i att uppnå det satta målet har ett projekt initierats där tre av kommunens enheter ingår. Arbetsledare och medarbetare tillsammans med facken ska nu tillsammans under året arbeta fram former och verktyg för att kunna erbjuda önskad sysselsättningsgrad till medarbetarna i dessa tre enheter. Projektet har tilldelats 1,6 miljoner kronor av kommunfullmäktige.
  » Läs mer


 • 2015-04-14

  Frukostmöte för företagare med temat
  "vill du att ditt företag ska växa?"


  1999 grundade Skånskt näringsliv Connect Skåne som är en icke vinstdrivande organisation med syfte att få företag och företagande att blomstra. Partners, mentorer och affärsänglar; totalt 1400 individer bidrar ideellt till ätt fler företag bildas och att redan existerande växer sig starkare. Den 23 april besöker organisationens företrädare Företagsfrukosten för att inspirera och informera.
  » Läs mer


 • 2015-04-13

  Öppet hus på Musikskolan i Åstorp


  13-18 april infaller ”rekryteringsveckan” på Musikskolan, som avslutas med Öppet hus lördagen den 18 april, då skolan är öppen för alla intresserade mellan kl 11 och 14. Barnen erbjuds då att prova alla instrument, prata med lärarna och se på Musikskolans lokaler.
  » Läs mer


 • 2015-04-09

  Det här behandlade kommunstyrelsen, 8 april


  Under gårdagens kommunstyrelsemöte behandlades olika ärenden, däribland antogs planen Styrel - prioritering av el vid eleffektibrist som ska vara till hjälp när krissituationer uppstår. Kommunstyrelsen beslutade även att ge socialnämnden i uppdrag att utreda om kommunens framtida möjligheter gällande ytterligare ett boende för ensamkommande flyktingbarn.
  » Läs mer


 • 2015-04-09

  Bokmässa och världsboksdagsfirande i Åstorp


  Åstorp satsar på litteraturen i vår! Först är det bokmässa på Kulturhuset Björnen den 18 april. Några dagar senare, den 23 april, firas Världsbokdagen på biblioteket. Författarbesök, boktips, bokförsäljning, tävlingar och mycket annat väntar för den litteraturintresserade.
  » Läs mer


 • 2015-03-31

  Det här behandlade politikerna under fullmäktige 30 mars 2015


  Den 30 mars 2015 hölls ett kommunfullmäktige i Åstorps kommun. Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande instans och behandlar alla stora frågor som rör Åstorp. Igår kväll behandlades bland annat Handlingsprogram för Räddningstjänsten Söderåsen och Redovisning av projekt Kamelryggen.
  » Läs mer


 • 2015-03-31

  Ny avfalltaxa från och med 1 april 2015


  Från och med den 1 april 2015 gäller en ny avfallstaxa i Åstorps kommun. Den nya taxan antogs 26 januari 2015 i kommunfullmäktige i Åstorps kommun. Flera förändringar kan hittas i den nya taxen, bland annat införande av en grundavgift för villahushåll.
  » Läs merBesök oss på medborgarkontoret!

På medborgarkontoret kan du få svar eller hjälp med det mesta som kommunen står till tjänst med. Vår målsättning är att vägleda medborgarna med svar på de flesta samhällsfrågorna. Det vi inte vet försöker vi så långt det är möjligt ta reda på eller hänvisar till rätt person.

Vi utför även enklare förvaltnings- och receptionsuppgifter åt polismyndigheten.
» Läs mer

Senaste publiceringsdatum: 2015-04-19
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Åstorps kommun
Storgatan 7
265 80 ÅSTORP
042-640 00   
Fax: 042-506 23 
kommun@astorp.se

Medborgarkontoret
042-643 00
mbk@astorp.se


Jourtelefon »

Familjen Helsingborg Åstorp Turistinformation


Koordinater
Lat.    56.13527
Lon.   12.94801

felanmälan tekniska kontoret
Familjen Helsingborg, Åstorp, Åstorps kommun

NSVA Driftinfo
NSVA Logotyp

Kungörelser

Väder

Vädret Åstorp

Bjuvlänk till annan webbplats Båstadlänk till annan webbplats Helsingborglänk till annan webbplats
Höganäslänk till annan webbplats Klippanlänk till annan webbplats Landskronalänk till annan webbplats
Perstorplänk till annan webbplats Svalövlänk till annan webbplats Åstorplänk till annan webbplats
Ängelholmlänk till annan webbplats Örkelljungalänk till annan webbplats