Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Besök oss på medborgarkontoret!

På medborgarkontoret kan du få svar eller hjälp med det mesta som kommunen står till tjänst med. Vår målsättning är att vägleda medborgarna med svar på de flesta samhällsfrågorna. Det vi inte vet försöker vi så långt det är möjligt ta reda på eller hänvisar till rätt person.

Vi utför även enklare förvaltnings- och receptionsuppgifter åt polismyndigheten.
» Läs mer

Anhörigmässa i Åstorp
Elcykel, låna
Kulturhuset Björnen

 • 2014-10-19

  Retrospeldag i Åstorp 25 oktober


  Lördagen den 25 oktober från kl. 13:00 finns det möjlighet att återuppleva gamla spelminnen, prova på klassiska spel från 70-90-talet eller kanske introducera en ny generation till spelklassikerna. Kulturhuset Björnen fylls under lördagen med ett antal gamla spelkonsoler och det finns även möjlighet att delta i en spelturnering med fina priser.
  » Läs mer


 • 2014-10-18

  Hyllinges förskolebarn mästare i Bamseloppet


  Under den senaste tiden runt om i kommunen har honungsburkar spårlöst förvunnit från våra honungsförråd. Nu vet vi varför! Det var förskolebarnen i Hyllinge som ville åt honungen för att bygga upp sin dunderstyrka inför Bamseloppet som hölls i Hyllinge. Bamse i egen hög person var på plats och var imponerad över insatsen från de tävlande, som också erhöll medalj av högsta valör som bevis på detta.
  » Läs mer


 • 2014-10-18

  Anmäl dig till våra populära
  Active Parenting-föräldrarkurser!


  Äntligen är det åter tid för att ta del av Active Parenting-föräldrarkurser. Kurserna är gratis och vänder sig till föräldrar med barn i olika åldrar (från 0 år till tonåren). På kurserna visar vi på ett förhållningssätt som underlättar i föräldraskapet. Hur man lär sig förstå barnens behov och beteende och hur man kan kommunicera.
  » Läs mer


 • 2014-10-10

  Polisen tipsar
  – så kan du hjälpa till att förebygga brott


  Höst och vintermörker kan både vara mysigt och uppskattat. Men vår mörka årstid kan tyvärr bli till fördel för de som vill göra inbrott i våra bostäder. Genom några enkla knep kan du påverka och göra det svårare för tjuven.
  » Läs mer


 • 2014-10-10

  Varning för falska besökare i hemtjänsten!


  Var extra vaksam! Vi har fått indikationer om att bedragare försöker att lura sig in i äldre personers hem. De utger sig för att komma från äldreomsorgen, hemtjänst eller larmpatrull (eller liknande). Det kan hända att de ringer i förväg för att boka ett möte. Du som får ett besök av någon sådan person eller personer bör fråga personerna om legitimation. Du kan, och bör också ringa din hemtjänstutförare för att dubbelkolla besöket. Om du eller någon närstående blir kontaktad av bedragare, anmäl det omedelbart till polisen på telefon 114 14.
  » Läs mer


 • 2014-10-09

  Hög kvalitet på Nyvångs skola
  - som blivit Qualiscertifierad!


  Nyvångs skola är första skolan i Åstorp som har blivit Qualiscertifierad. För att bli certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem så krävs att skolan löpande arbetar med kvalitetsfrågor inom vissa områden såsom till exempel kompetens, resursutnyttjande, trygghet och trivsel och elevers ansvar för lärande.
  » Läs mer


 • 2014-10-07

  Nobelpris-mingel på biblioteket 9 nov


  På torsdag tillkännager Svenska Akademiens ständige sekreterare årets litteraturpristagare. Vi minglar en stund innan, gissar, hoppas och följer tv-sändningen live. Sedan applåderar vi och diskuterar valet och kanske skyndar att låna en bok! Välkommen till Åstorps bibliotek 12.30-13.15!
  » Läs mer


 • 2014-10-07

  Energiföreläsning för lantbrukare med djurhållning


  Välkommen till en föreläsning med information och konkreta tips om energisparåtgärder för lantbruk med djurhållning. Föreläsningen är kostnadsfri och handlar om hur lantbruk med djurhållning kan minska sin energianvändning och sina energikostnader.
  » Läs mer


 • 2014-10-07

  Minikurs - Starta Eget Företag


  Välkommen på gratis kurs som riktar sig till dig som drömmer om att starta eget företag men vill veta mer om förutsättningarna. Den är också till för dig som kommit lite längre och kanske redan är på gång att starta upp en egen verksamhet, ska ta över en befintlig verksamhet eller som nyligen har startat eget företag.
  » Läs mer


 • 2014-10-06

  Visning av vårt moderna centralkök
  - Kom och se oss röra om i grytan!


  Kostenheten i Åstorps kommun öppnar dörrarna till Centralköket Ripan flera eftermiddagar under vecka 43. Passa på att besöka verksamheten för att se hur ett modernt centralkök fungerar. Vi har två visningar per eftermiddag!
  » Läs mer


 • 2014-09-19

  Skånes barnrättsstrateger på nätverksträff i Åstorp


  FN:s konvention om barnets rättigheter står i fokus hos många kommuner. Idag träffas barnrättsstrateger från hela Skåne i Åstorp. Åstorps arbete har varit framgångsrikt och av bland annat denna anledning blev Åstorps kommun värd för nätverkets träff.
  » Läs merSenaste publiceringsdatum: 2014-10-20
Sök på hela astorp.se
Kontakt
Åstorps kommun
Storgatan 7
265 80 ÅSTORP
042-640 00   
Fax: 042-642 10
kommun@astorp.se
Medborgarkontoret
042-643 00
mbk@astorp.se
Familjen Helsingborg Åstorp Turistinformation
Koordinater
Lat.    56.13527
Lon.   12.94801

Familjen Helsingborg, Åstorp, Åstorps kommun
Jourtelefon
När du behöver hjälp efter kontorstid... Läs mer
Barn och ungas hälsa
Barn och ungas hälsa Åstorp Familjen Helsingborg
När du eller någon av dina kompisar mår dåligt... Läs mer
Evenemangskalender
Oktober 2014
Evenemang från Åstorps kommun
ti on to fr
v40      1 2 3 4 5
v41  6 7 8 9 10 11 12
v42  13 14 15 16 17 18 19
v43  20 21 22 23 24 25 26
v44  27 28 29 30 31    

NSVA Driftinfo
NSVA Logotyp

Kungörelser

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn
PDF Laga kraft detaljplan Safirvägen.pdf
Väder

Vädret Åstorp

Bjuvlänk till annan webbplats Båstadlänk till annan webbplats Helsingborglänk till annan webbplats
Höganäslänk till annan webbplats Klippanlänk till annan webbplats Landskronalänk till annan webbplats
Perstorplänk till annan webbplats Svalövlänk till annan webbplats Åstorplänk till annan webbplats
Ängelholmlänk till annan webbplats Örkelljungalänk till annan webbplats