Åstorps kommun

Fira Valborg i Åstorp


30 april, kl 20:30
- Perslunds hembygdsgård i Åstorp

Välkommen till en familjekväll i Åstorp. Kom och möt våren med tal av Björn Gibrand från Lydinge Golf Resort, lyssna på Åstorps Musikkår, upplev eldartister, majbål och fyrverkeri från Klinten. Arrangeras av Åstorps kommun i samarbete med Åstorps musikkår och Åstorps hembygdsförening.


 • 2015-04-23

  Så hämtas ditt avfall 1 maj


  I samband med 1 maj, vecka 18, blir det tillfälliga förändringar i avfallshämtningen i Bjuv och Åstorps kommuner, meddelar NSR. Förändringarna gäller både flerfamiljsfastigheter, villor och verksamheter med hushållsavfall.
  » Läs mer


 • 2015-04-23

  Valborg i Åstorp och Kvidinge


  Alla som önskar fira Valborg i Åstorp hälsas välkomna kl 20:30 den 30 april till en familjekväll i Perslunds hembygdsgård för att välkomna våren. Nytt för i år är eldkonstnärer som kommer att göra kvällen magisk med sina uppvisningar.
  » Läs mer


 • 2015-04-21

  Kulturkafé Åstorp -  en kunskapsfylld mötesplats


  Åstorps kommun öppnar en ny mötesplats där kultur och språk möts och mynnar ut i lärande och praktiskt vetande. Varje vecka under onsdagar mellan klockan 14 och 16 är det öppet för alla att komma till biblioteket i Åstorp och delta. Närmast på programmet står modern teknik, då ska vi prata om mobiltelefoner, dela med oss av tips på appar och lära oss funktionerna.
  » Läs mer


 • 2015-04-19

  Caroline Andersson blev
  Årets företagare 2014 i Åstorps kommun


  Stort grattis till Caroline Andersson på EMVE Sweden till utmärkelsen Årets företagare i Åstorps kommun! Vi gratulerar även Systrarna Buffé Tingvalla som blev Årets nyföretagare och Anders Kaunisto på Werners Radio och Tv-service, som blev årets entreprenör.
  » Läs mer


 • 2015-04-17

  Information till dig som är god man, förvaltare eller förmyndare


  Bäste ställföreträdare; Några av er har hört av sig till oss gällande årsräkningar och arvodering. Vi skriver därför till er i detta ärande. Överförmyndarverksamheten är i dagsläget bemannat på halvtid sedan vår ordinarie handläggare drabbats av sjukdom. 
  » Läs mer


 • 2015-04-16

  Matallergi: hur gör vi för att barnen ska må bra?


  Välkommen på föreläsning om Matallergi med dietisten Linda Dahlqvist. Linda arbetar på barn- och ungdomskliniken i Centralsjukhuset Kristianstad. Under föreläsningen reder vår föreläsare ut alla begrepp och berättar hur vi hanterar barnens allergi - utan hysteri. Föreläsningen är gratis och vänder sig till föräldrar, personal i förskola, skola och fritidshem samt övriga intresserade.
  » Läs mer


 • 2015-04-15

  År 2020 ska alla anställda ha önskad sysselsättningsgrad i Åstorps kommun


  Åstorps kommun har som mål att samtliga medarbetare ska ha erhållit önskad sysselsättningsgrad år 2020. Som ett första steg i att uppnå det satta målet har ett projekt initierats där tre av kommunens enheter ingår. Arbetsledare och medarbetare tillsammans med facken ska nu tillsammans under året arbeta fram former och verktyg för att kunna erbjuda önskad sysselsättningsgrad till medarbetarna i dessa tre enheter. Projektet har tilldelats 1,6 miljoner kronor av kommunfullmäktige.
  » Läs mer


 • 2015-04-14

  Frukostmöte för företagare med temat
  "vill du att ditt företag ska växa?"


  1999 grundade Skånskt näringsliv Connect Skåne som är en icke vinstdrivande organisation med syfte att få företag och företagande att blomstra. Partners, mentorer och affärsänglar; totalt 1400 individer bidrar ideellt till ätt fler företag bildas och att redan existerande växer sig starkare. Den 23 april besöker organisationens företrädare Företagsfrukosten för att inspirera och informera.
  » Läs merBesök oss på medborgarkontoret!

På medborgarkontoret kan du få svar eller hjälp med det mesta som kommunen står till tjänst med. Vår målsättning är att vägleda medborgarna med svar på de flesta samhällsfrågorna. Det vi inte vet försöker vi så långt det är möjligt ta reda på eller hänvisar till rätt person.

Vi utför även enklare förvaltnings- och receptionsuppgifter åt polismyndigheten.
» Läs mer