Åstorps kommun

Besök oss på medborgarkontoret!

På medborgarkontoret kan du få svar eller hjälp med det mesta som kommunen står till tjänst med. Vår målsättning är att vägleda medborgarna med svar på de flesta samhällsfrågorna. Det vi inte vet försöker vi så långt det är möjligt ta reda på eller hänvisar till rätt person.

Vi utför även enklare förvaltnings- och receptionsuppgifter åt polismyndigheten.
» Läs mer


 • 2014-08-19

  Välkommen till invigningen av Åstorps första konstgräsplan!


  Lördagen den 23 augusti är det högtidlig invigning av Åstorps kommuns första konstgräsplan på Bjärshögs Idrottsplats.
  » Läs mer


 • 2014-08-19

  Uppstart med möjligheter för Åstorps pedagoger


  Skolstarten är här! Inför denna så har pedagogerna i Åstorps kommun haft två uppstartsdagar med möjlighet att ta del av seminarier på Kulturhuset Björnen och till del skräddarsy sina egna inspirationsprogram i form av miniseminarier på Björnekullaskolan.
  » Läs mer


 • 2014-08-17

  Tågstationen i Kvidinge invigd!


  Även om solen inte sken på de drygt 500 personer som kommit för att vara med på stationskalas när Kvidinge station invigdes, så lös förväntningarna och glädjen desto mer igenom bland ortens invånare.
  » Läs mer


 • 2014-08-08

  Succé för allsång i centrum


  Gamla torg fylldes till bredden när Madaroarna och trubaduren Peter Andersson underhöll och ledde allsången under torsdagskvällen.
  » Läs mer


 • 2014-07-31

  Allsång på torget med Madaroarna
  - torsdagen 7 augusti!


  Teaterföreningens andra och sista allsångskväll sker torsdagen den 7 augusti. Då är det Madaroarna som står för underhållningen och ledning av allsång på Gamla torg. Förra veckans allsångskväll besöktes av 400 personer och föreningen hoppas på lika fantastisk uppslutning.
  » Läs mer


 • 2014-07-30

  Tips och råd för att undvika källaröversvämning


  Vid kraftigt regn och stora nederbördsmängder blir avloppsledningssystemen hårt ansträngda. Detta kan innebära risk för översvämningar i exempelvis dagvattensystem och källare. Ta del av NSVAs råd kring hur du förebygger källaröversvämning och vad du gör om du drabbas.
  » Läs mer


 • 2014-07-28

  Stuntskola för barn i augusti!


  Nu finns chansen för dig mellan 13-16 år i Åstorps kommun att lära dig allt om stunt från proffsen på Svensk Amerikanska Stuntskolan! Stuntskolan är gratis för deltagarna och anmälningsblankett kan hämtas på Åstorps bibliotek.
  » Läs mer


 • 2014-07-10

  Gamla Torg möblerat för aktivitet


  Nu är första delen i aktiveringen av Gamla Torg i Åstorp klar. Torgomvandlingen är ett resultat av medborgardialogen i centrumutvecklingsprojektet Centrum 2.0 där många medverkande har haft önskemål om ett centrum med fler aktiviteter, mötesplatser och grönska.
  » Läs mer


 • 2014-07-03

  Underhåll av parkeringen på Nya Torg


  Parkeringsplatsen på Nya Torg är stängd från måndag den 7 juli kl. 06.00 till fredag den 11 juli kl. 13.00 för sopning, ogräsbekämpning och målning av parkeringsrutor. Bilister hänvisas till parkeringsplatsen vid Torggatan och parkeringsplatsen vid Esplanaden / Timmergatan.
  » Läs mer