Åstorps kommun
Kvidinge station, Åstorp, Familjen Helsingborg

 • 2014-07-30

  Tips och råd för att undvika källaröversvämning


  Vid kraftigt regn och stora nederbördsmängder blir avloppsledningssystemen hårt ansträngda. Detta kan innebära risk för översvämningar i exempelvis dagvattensystem och källare. Ta del av NSVAs råd kring hur du förebygger källaröversvämning och vad du gör om du drabbas.
  » Läs mer


 • 2014-07-28

  Stuntskola för barn i augusti!


  Nu finns chansen för dig mellan 13-16 år i Åstorps kommun att lära dig allt om stunt från proffsen på Svensk Amerikanska Stuntskolan! Stuntskolan är gratis för deltagarna och anmälningsblankett kan hämtas på Åstorps bibliotek.
  » Läs mer


 • 2014-07-10

  Gamla Torg möblerat för aktivitet


  Nu är första delen i aktiveringen av Gamla Torg i Åstorp klar. Torgomvandlingen är ett resultat av medborgardialogen i centrumutvecklingsprojektet Centrum 2.0 där många medverkande har haft önskemål om ett centrum med fler aktiviteter, mötesplatser och grönska.
  » Läs mer


 • 2014-07-03

  Underhåll av parkeringen på Nya Torg


  Parkeringsplatsen på Nya Torg är stängd från måndag den 7 juli kl. 06.00 till fredag den 11 juli kl. 13.00 för sopning, ogräsbekämpning och målning av parkeringsrutor. Bilister hänvisas till parkeringsplatsen vid Torggatan och parkeringsplatsen vid Esplanaden / Timmergatan.
  » Läs mer


 • 2014-07-01

  Här är era bilder och filmer från
  Torparedagarna 2014


  Marknadsstånd i långa banor, musik, dans, mat, tivoli och möten med gamla vänner och bekanta. Och emellan allt detta fantastiska åker mobilkameran fram för att fotografera, filma och dokumentera.
  » Läs mer


 • 2014-06-27

  Sök medel ur Landshövdingefonden Per Westling


  Fonden stöder allmännyttiga, företrädesvis ideella ändamål inom det tidigare Kristianstads län. Allmännyttiga ändamål är exempelvis välgörande, konstnärlig, kulturell eller liknande verksamhet, även sådan som främjar vetenskaplig forskning och liknande.
  » Läs mer


 • 2014-06-24

  Åstorps nya centralkök – framtidens kök!


  Inom kort serveras de första portionerna i Åstorps kommuns nya centralkök Ripan. I köket kommer 3 200 portioner serveras dagligen till barn och unga i kommunens förskolor och skolor, samt de äldre som bor på vårdboende eller har matleveranser hem till sig. Råvarornas behov står i centrum för att maten ska ha hög kvalitet och vara smakrik, men hänsyn har även tagits till arbetsmiljön för det tjugotalet personer som ska arbeta i köket.
  » Läs mer


 • 2014-06-23

  Attefallshus och andra bygglovsbefriade åtgärder


  Från och med den 2 juli 2014 träder lagen om utvidgade bygglovsbefriade åtgärder i kraft, så kallade Attefallshus. Beslutet innebär att den som vill bygga en komplementbyggnad om max 25 kvadratmeter på sin tomt inte behöver söka bygglov. Däremot krävs anmälan och startbesked.
  » Läs mer


 • 2014-06-17

  Familjedag med veteranbilar på Rönnåsen i Kvidinge


  Det händer alltid något roligt på våra trygghemsboenden men lördagen den 14 juni var det en extra speciell dag. Då firade Rönnåsen sin traditionsenliga familjedag där veteranbilar och en grillfest för de boendens släkt och vänner stod i centrum.
  » Läs merBesök oss på medborgarkontoret!

På medborgarkontoret kan du få svar eller hjälp med det mesta som kommunen står till tjänst med. Vår målsättning är att vägleda medborgarna med svar på de flesta samhällsfrågorna. Det vi inte vet försöker vi så långt det är möjligt ta reda på eller hänvisar till rätt person.

Vi utför även enklare förvaltnings- och receptionsuppgifter åt polismyndigheten.
» Läs mer