Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
fredriepraktikanter

Foto: Tilda Olin

Alla 36 feriearbetare, välkomna till oss!

Idag hölls introduktion för de ungdomar som fått feriearbete i Åstorps kommun. Hur är det att jobba i en kommun? Vem är min handledare? De frågorna besvarades och många fler.

Åstorps kommun har tagit emot feriearbetare i över tio år och så även den här sommaren. De 36 ungdomarna, uttagna av 163 sökande, har en ålder på 16-19 år. Under sommaren kommer de att arbeta på flera av kommunens förvaltningar och olika avdelningar. Det finns alltså en stor variation på tjänster som de kan testa på, allt från vaktmästeri till förskola och äldreomsorg.


Ett första kliv in i karriären

För många av ungdomarna som fått feriearbete är det första gången de arbetar och de får möjlighet att skaffa sig värdefulla erfarenheter. På varje arbetsplats finns en handledare som kan bli en viktig referens för framtida jobb.


- Att få in unga i organisationen är viktigt. Vi får nu även möjligheten att visa upp bredden av yrken som det faktiskt finns i en kommun. Några av årets feriearbetare kommer säkert att bli framtida medarbetare hos oss på Åstorps kommun, säger Emma Haavisto, HR- administratör.


Hur söker jaq feriepraktik?

Åstorps kommun tar varje år in feriearbetare. Ansökningar skickas in digitalt och ansökningstiden startar i början på året. Det går alltså inte att ansöka om sommarjobb för i år men håll ögonen öppna för 2018!


När du vill veta mer, kontakta...

Emma Haavisto

HR-administratör

Kommunstyrelseförvaltningen

Tel 042-64038

emma.haavisto@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-06-19
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna