Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Barns hälsa börjar med en sund kost

Foto: Linda Haddemo, Åstorps kommun

Hälsokväll i Åstorp
– friska barn som kan leva och lära!

Barnens hälsa är viktigt för oss! Vi vill ligga i framkant när det gäller våra barns hälsa! Välkomna till vår hälsokväll!

 

Barns hälsa ligger oss varmt om hjärtat! I vårt arbete med barn- och ungas hälsa så kommer vi i Åstorps kommun och bildningsförvaltningen bland annat att ha två temadagar under 2017. Under det första tillfället så tittar vi, tillsammans med barnens vårdnadshavare, lite närmare på maten och hur viktigt det vi äter är för barn och ungas hälsa och välmående. Under det andra ska vi fördjupa oss mer i fysisk hälsa och träning. På ett kul sätt!

Vi vill därför hälsa dig som förälder och vårdnadshavare välkommen till en kväll i hälsans tecken. Tillsammans ska vi på ett inspirerande sätt, skapa en medvetenhet kring vår mat och matlagning där målet är friska barn och unga som får rätt förutsättningar att leva och lära. Hur kan man få ihop en sund kost med bra mat och ett fullspäckat familjeliv och vardag? Hur kan jag som förälder vara en god förebild för barnen? Barnen gör ju som vi gör som vi gör och inte som vi säger.

Varmt välkommen till vår hälsokväll!

När? 9/3 klockan 18.00

Var? Sporthallen i Åstorp

Under kvällen får ni bland annat höra Ann Fernholm som berättar om kostens inverkan på barns och ungas hälsa och kommunens egen ”matexpert”, Ditte Sandström. Ditte är den som ansvarar för barn och äldres kost i kommunen och hon berättar om hur hon och hennes personal planerar och lagar hälsosam mat till våra små kommuninvånare. Dessutom kommer en av Sveriges mest kända och inspirerande kockar – och årets talare 2014, Paolo Roberto och inspirerar kring balansen mellan sund kost och motion i vardagen.

 

Med andra ord - en späckad och inspirerande kväll i maten och hälsans tecken!

Evenemanget kostar 20 kr per person och biljetter köper du på www.tickster.comlänk till annan webbplats

Eller på medborgarkontoret i Åstorp.

När du vill veta mer, kontakta...

Kristin Ohlqvist

Kultur och fritid, bildningsförvaltningen

kristin.ohlqvist@astorp.se

Pelle Hiller

Kultur och fritid, bildningsförvaltningen

per-ola.hiller@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-03-07
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna