Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Peter Reelfs är projektledare för rekreationsområdet ovanför och kring stenbrottet i Åstorp

Foto: Tilda Olin, Åstorps kommun

Halvtid i projektet ”Entré Söderåsen”
– många möjligheter för ett aktivt uteliv!

Sedan i början av 2017 pågår ett leaderprojekt för ”Rekreationsområdet Makadammen”, området ovanför och kring stenbrottet i Åstorp. Nu är vi halvvägs i projektet och möjligheterna för vad vi skulle kunna skapa för aktivt uteliv är många.

Det är nu halvtid i förstudien för Entré Söderåsen – rekreationsområdet ovanför och kring makadammen. Området i förstudien sträcker dig geografiskt från makadammen, Klinten, över Kalvahagen och Tingvalla. Ett flertal möten med olika teman tillsammans med förenings- och näringslivet har ägt rum vilket har resulterat i många kreativa och intressanta förslag på hur vi kan skapa attraktiva uteaktiviteter och förutsättningar i området.

 

– Intresset växer och fler intressenter är på väg in i våra dialogforum, säger Peter Reelfs, projektledare på Åstorps kommun.
– Vi håller dörrarna öppna och alla som är intresserade är välkomna att delta, menar han.


Möjligheterna för området är många!
Under de möten som har hållits sedan början av året har bland annat förslag kommit in för beachvolleyboll- eller beachfotbollsplan, skejtpark, uppställningsplatser för husvagnar och husbilar som kan möjliggöra utökad turism och unika övernattningsställen, till exempel kojor i trädkronorna, något som kan sätta Åstorp på kartan. Det finns även ett stort internationellt intresse vad gäller mountainbikeslingor och en egen Åstorp Outdoor festival med fokus på aktiviteter för de som vill vistas ute planeras till hösten.

– Inget är ännu så länge hugget i sten, så det finns fortfarande möjlighet att komma med förslag för hur vi tillsammans kan skapa ett aktivt uteliv, säger Peter Reelfs.
– Efter sommaren samlar vi ihop tankar och idéer som kommit in och tittar närmare på vilka som är möjliga satsa på i området, säger han.

Förstudien klar under hösten
Sent i höst planeras förstudien för rekreationsområdet ovanför makadammen vara klar. I denna kommer då förslag på insatser för ett attraktivt, aktivt uteliv att presenteras.

Vill du vara med oss?
Vill du vara med och delta i diskussionerna kring Entré Söderåsen – rekreationsområdet ovanför och kring makadammen? Eller vill du få informationsutskick via e-post?

 

Välkommen att höra av dig till Peter nedan!


 

När du vill veta mer, kontakta...

Peter Reelfs
Projektledare Destinationsutveckling
Åstorps kommun
Mobil: 0731 487 694
E-post: peter.reelfs@astorp.se


Senaste publiceringsdatum: 2017-05-17
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna