Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Konnichi wa!
-
Japansk minifilmfestival på biblioteket

Det har blivit något av en av en tradition att anordna minifilmfestivaler på Åstorps bibliotek och nu är det dags igen. Detta år är temat Japan! Under tre dagar bjuder vi på tre riktigt fina filmer från solens rike.

De två av filmerna som visas är gjorda av regissören Hirokazu Koru-eda. ”Sådan far, sådan son”, är ett familjedrama om två pojkar som förväxlats vid födseln. Den vann Folkets pris i Cannes året 2014. ”Systrarna” är en finstämd syskonhistoria, som tävlade på Cannes filmfestival 2015, där den vann publikpriset i San Sebastian. Kore-eda räknas som en av Japans främsta filmskapare. Den tredje filmen är en animerad skildring om ett föräldralöst syskonpar under slutet av andra världskriget, Det är Studio Gibli-teamet som ligger bakom den. Den räknas som en av de 200 bästa filmerna enligt vissa.

 

Årets minifilmfestival är som vanligt förlagd till bibliotekets filmrum. Ett begränsat antal gratisbiljetter kan hämtas på Åstorps bibliotek från och med den 6 mars.

 

Minifilmfestivalen pågår på Åstorps bibliotek mellan 27 och 29 mars. Varmt välkomna - eller som de säger i Japan - Irrashaimase!

När du vill veta mer, kontakta...

Pia Nordqvist

Aktivitetsansvarig
Åstorps bibliotek
tel. 042-642 22

pia.nordqvist@astorp.se

www.astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-02-27
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna