Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorps mötesplatser i natursköna områden

Foto: Anders Ebefelt

Nyfikenhet kring evenemang och mötesplatser i Åstorp!

I torsdags hölls en träff med föreningar, företag och andra intresserade med framtidens mötesplatser i Åstorp i fokus!

 

Ett tjugotal personer lyssnade under torsdagskvällen till Linn Möller-Laketic från Event in Skåne som berättade om hur de kan hjälpa till med att arrangera och finansiera större evenemang.

 

Björnekulla fastighets AB:s VD, Mikael Fors, berättade även om bygget av evenemangshallen och de nästkommande planerna för stenbrottet.

Satsningen kring framtidens mötesplatser i Åstorp är kopplade till förstudien för rekreationsområde makadamen – området ovanför stenbrottet, som är ett första steg i arbetet med att göra makadamen till ett attraktivt utflyktsmål.

- Det gäller att se helheten, hur vi kan koppla samman Åstorps naturligt unika läge mitt i hjärtat av nordvästra Skåne, med de framtida, möjliga satsningar vi har i kommunen, säger Peter Reelfs, projektledare Destinationsutveckling i Åstorps kommun.

- Vi vill skapa attraktiva platser där människor kan mötas, leva och njuta i framtiden och ett första steg är att lyfta hela områdets potential, med fokus på Entré Söderåsen och området ovanför makadamen, menar Peter Reelfs.

 

Kvällens föredrag resulterade i ett par diskussioner och flera av deltagarna var intresserade kring vad som krävs för att arrangera evenemang i framtiden i kommunen.

- Med vårt geografiska läge och närheten till exempel Danmark, så ser jag inga egentliga hinder för större evenemang i Åstorp, vi har väldigt goda förutsättningar här, avslutar Peter Reelfs.

Brödtext

 

När du vill veta mer, kontakta...

Peter Reelfs

Projektledare Destinationsutveckling

Åstorps kommun

Tel: 042-64294

Peter.reelfs@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2017-04-10
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna