Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Anna Elmqvist vann Vidåsens Vasalopp

Vidåsens vård- och omsorgsboende anordnade ett eget Vasalopp för de boende. Förstapriset, en middag för två på Rosenberg, vann Anna Elmqvist som 1944 var med om det riktiga loppet i Dalarna.
Anna Elmqvist, Åstorp

Anna Elmqvist med startnumret 8, vinnaren av förstapriset i Vidåsens Vasalopp. Foto: Michael Svensson/Åstorps kommun

Vidåsens Vasalopp är något av en kortare variant om man jämför med originalet. Och så använder man inga skidor, trots ett fluffigt snö- och slasktäckte. Istället får man som deltagare i loppet ta sig runt på bästa sätt som man förmår runt den i förväg utsatt bana runt omsorgsboendet. Halvvägs till mållinjen bjuds det på blåbärssoppa.

Efter själva loppet runt gården samlades de 33 deltagarna i allrummet där boendet höll prisutdelning. Priserna hade skänkts av sponsorer - olika företag från Åstorps kommun. Under prisutdelningen blev deltagarna bjudna på kaffe och kaka.

Det var roligt med motion runt gården och det sociala efterspelet, mycket bättre är det riktiga Vasaloppet. Men Anna som i år vann förstapriset i Vidåsens egna lopp har inga bra minnen från det riktiga loppet:

- Någon stor beundrade av Vasaloppet är jag egentligen inte, berättar Anna.
- Jag frös mest.
Företag som sponsrade loppet med priser:
Rosenberg, Igrab, Swedbank, Fenix, Tunstall, Oj! och Kvidingebyggen.
Senaste publiceringsdatum: 2013-02-18
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2015-04-27

  Åstorp klättrar på SKLs ranking över skolkommuner


  Åstorp gör ett betydligt bättre resultat i SKLs årliga jämförelse över vilka skolkommuner som är bäst. Resultatet innebär att Åstorp klättrar 115 platser, till plats 149, på den sammanlagda rankningen sett över samtliga verksamheter. När det gäller de kommunala skolorna ligger Åstorp ännu bättre till – på 70:e plats.
  » Läs mer


 • 2015-04-27

  Bosse Bildoktorn och Lasakungen förgyller Motornostalgidag i Åstorp


  Han är tillbaka, Bosse Bildoktorn Andersson! I Åstorps kommun finns sedan flera generationer tillbaka ett stort intresse för bilar och motorer så vi räknar med att i år igen fylla Kulturhuset Björnen med bilintresserade när Bosse besöker Motornostalgidagen den 9 maj.
  » Läs mer


 • 2015-04-27

  Öppettider under Valborg och 1 maj


  Valborgsmässoafton, alltså torsdagen den 30 april, håller kommunhuset öppet fram till klockan 12:30. Fredagen den 1 maj är en röd dag och då håller vi stängt. Vi önskar alla en trevligt helg!
  » Läs mer