Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorp Inspirationsdagen

Eva Frisk, biträdande regionchef från Svensk Näringsliv företagsklimatet och menar att allt handlar om attityder, attityder och attityder. Foto: Michael Svensson/Åstorps kommun

Inspirationsdagen för företagare: en del i arbetet kring utvecklingen av Åstorp

Under Inspirationsdagen bjöds det på information, inspiration och statistik. De externa föreläsarna ställde bland annat upp på att granska kommunens och företagarnas attityder och inbjöd till diskussion kring Åstorps stadskärnan — för att inspirera oss till att se möjligheterna.
Ijnspirationsdagen Åstorp 2013

Klicka på bilden ovan för att ladda ner PowerPoint-presentationen från dagen.

Representanter från Svenskt Näringsliv, Svensk Handel, kommunens egen kulturchef Eva Zäther Löfgren samt en omvärldsanalytiker från Helsingborgs Stad fick inspirera ett 50-tal företagare som har sina verksamheter i vår kommun. Även politiker samt berörda kommunanställda var närvarnade.
Inspirationsdagen anordnades för andra året i rad av Näringslivs- och turismutvecklaren Susann Eriksson. Personalchefen Ola Falck var moderator.

Frukostmöten under våren

Under våren fortsätter vi våra populära frukostmöten med företagare. Vi bjuder på information i frukostformat om aktuella händelser och annat relevant som riktar sig mot företagare.

Nästa frukostmöte den 14 mars är temat vikten av utbildningen för barn och ungdomar samt kommunens målsättningar och skolans möjligheter. Förvaltningschefen för bildningsförvaltningen, Annika Hoppe och rektorn för vuxenutbildningen, Pål Olsson, står för huvudtemat.

Därutöver får vi information från kommunalrådet Ronny Sandberg och kommunechefen Claes Jarlvi.

Frukostmötet startar kl 6:45 och avslutas kl 8:00. Platsen är Kulturhuset Björnen. Under mötet serveras frukost. Föranmälan krävs. Föranmälan skickas till susann.eriksson@astorp.se

När du vill veta mer...

Susann Eriksson
Näringslivsutvecklare
042-643 83 / 0734-254383
susann.eriksson@astorp.se

Inspirationsdagen i media...

Senaste publiceringsdatum: 2013-02-21
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2015-11-23

  Återvinning, inspiration och tävling på langeleveprylen.se


  Varje dag slutar mängder med prylar sina liv på återvinningscentralen, ofta i onödan och för att sedan ersättas av nya prylar. Länge leve prylen är en kreativ uppmaning för att minska prylsvinnet och låta prylar få längre liv.
  » Läs mer


 • 2015-11-18

  Inget skräp i toan


  Toaletten är ingen papperskorg. Det borde vara självklart. Ändå blir det ofta problem orsakade av att fel saker hamnat i avloppet. Det enda som ska spolas ner i toan är det som kommer från kroppen och toapapper.
  » Läs mer


 • 2015-11-17

  Julskyltning 29 nov 2015


  Välkomna till vår traditionella skyltsöndag med aktiviteter för både barn och vuxna. Träffa tomten, njut av musik, ta del av julmarknaden, julpysslet och mycket annat.
  » Läs mer