Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorp Inspirationsdagen

Eva Frisk, biträdande regionchef från Svensk Näringsliv företagsklimatet och menar att allt handlar om attityder, attityder och attityder. Foto: Michael Svensson/Åstorps kommun

Inspirationsdagen för företagare: en del i arbetet kring utvecklingen av Åstorp

Under Inspirationsdagen bjöds det på information, inspiration och statistik. De externa föreläsarna ställde bland annat upp på att granska kommunens och företagarnas attityder och inbjöd till diskussion kring Åstorps stadskärnan — för att inspirera oss till att se möjligheterna.
Ijnspirationsdagen Åstorp 2013

Klicka på bilden ovan för att ladda ner PowerPoint-presentationen från dagen.

Representanter från Svenskt Näringsliv, Svensk Handel, kommunens egen kulturchef Eva Zäther Löfgren samt en omvärldsanalytiker från Helsingborgs Stad fick inspirera ett 50-tal företagare som har sina verksamheter i vår kommun. Även politiker samt berörda kommunanställda var närvarnade.
Inspirationsdagen anordnades för andra året i rad av Näringslivs- och turismutvecklaren Susann Eriksson. Personalchefen Ola Falck var moderator.

Frukostmöten under våren

Under våren fortsätter vi våra populära frukostmöten med företagare. Vi bjuder på information i frukostformat om aktuella händelser och annat relevant som riktar sig mot företagare.

Nästa frukostmöte den 14 mars är temat vikten av utbildningen för barn och ungdomar samt kommunens målsättningar och skolans möjligheter. Förvaltningschefen för bildningsförvaltningen, Annika Hoppe och rektorn för vuxenutbildningen, Pål Olsson, står för huvudtemat.

Därutöver får vi information från kommunalrådet Ronny Sandberg och kommunechefen Claes Jarlvi.

Frukostmötet startar kl 6:45 och avslutas kl 8:00. Platsen är Kulturhuset Björnen. Under mötet serveras frukost. Föranmälan krävs. Föranmälan skickas till susann.eriksson@astorp.se

När du vill veta mer...

Susann Eriksson
Näringslivsutvecklare
042-643 83 / 0734-254383
susann.eriksson@astorp.se

Inspirationsdagen i media...

Senaste publiceringsdatum: 2013-02-21
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2015-05-25

  Drop in-rådgivning för dig som vill starta eget


  En ny möjlighet att träffa Nyföretagarcentrum i Åstorp genom ”Drop in rådgivning”. Vad skall du tänka på inför din företagsstart? Hur förbereder du dig? Kom och prata med oss om afffärsidé, dina kunder, marknaden, prismodeller, formalia och mycket mera. Med mer kunskap ökar dina förutsättningar att bli framgångsrik som företagare.
  » Läs mer


 • 2015-05-19

  Fira nationaldagen i Åstorp - Programmet 2015


  Traditionsenligt firande för familjen i Perslunds Hembygdsgårds vackra omgivningar. Dagen bjuder bland annat på aktiviteter för de minsta som ansiktsmålning, hoppborg, ponnyridning och traktorparad. Nytt inslag för i år: folkmusiktrion Ahlberg, Ek & Roswall uppträder!
  » Läs mer


 • 2015-05-16

  Cirkus-parad genom Åstorp
  när barnen firar Förskolans dag!


  Boka in den 21:e maj i din kalender! Mellan klockan 9:00 till 9:30 kommer Åstorps kommuns förskolebarn att för 31:e året i rad slingra sig fram genom Åstorp i en lång parad. Årets temat är Cirkus och nytt för i år är att musikskolan kommer att uppträda under paraden på Gamla torg (snett över kommunhuset).
  » Läs mer