Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Vad: Våga Vara Egen Skåne, regional mässa för ungt företagande
Var: Helsingborgs Arena, Helsingborg
När: 13 mars, 2013
Tid: kl 11-15
Läs mer: http://www.ungforetagsamhet.se/länk till annan webbplats

Våga Vara Egen Skåne

: Se på framtiden, besök mässan för ungt företagande

Den regionala mässan för Ungt Företagsamhet (UF) "Våga Vara Egen Skåne" arrangeras den 13 mars i Helsingborg Arena. Arenan intas då av ungdomar från hela Skåne som under 2012 startat och drivit ett UF-företag och som nu är redo att visa upp sina produkter/tjänster.
Våga Vara Egen Skåne 2013, Åstorp
— Man måste besöka mässan för att verkligen förstå vilken drivkraft det finns i dagens unga. Genom UF-företagande får ungdomarna insikt och förståelse i företagande, något som vi vet genererar tillväxt, skapar sysselsättning och ökar möjligheterna på arbetsmarknaden. Dessutom ligger det en enorm personlig utveckling i att själv få skapa och driva något, säger Susan Wahlgren Persson, regionchef för Ung Företagsamhet Skåne.
Mässan pågår mellan klockan 11-15 den 13 mars. Det är fritt fram för allmänheten att besöka mässan och prata, inspireras eller göra affärer med de utställande UF-företagen.

De senaste åren har mässan arrangerats i Malmö men i år har ett samarbete med Familjen Helsingborg gjort det möjligt att arrangera mässan i nya Helsingborg Arena. Under 2012 har 22 470 elever i hela landet, varav 1804 elever i Skåne drivit ett UF företag. Det är en ökning med 10 procent nationellt jämfört med tidigare år.

— Kopplingarna mellan näringsliv och ungdomar är väldigt viktiga och jag hoppas att vi hittar fler sätt att korsa vägarna. Företag får gärna bjuda in UF-företag i sin vardag till såväl bolagsstämmor som styrelsemöten. Intresset för Ung Företagsamhet växer och vi som organisation vill gärna se fler företag som engagerar sig i verksamheten, säger Susan Wahlgren Persson.

Senaste publiceringsdatum: 2013-02-19
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2015-05-25

  Drop in-rådgivning för dig som vill starta eget


  En ny möjlighet att träffa Nyföretagarcentrum i Åstorp genom ”Drop in rådgivning”. Vad skall du tänka på inför din företagsstart? Hur förbereder du dig? Kom och prata med oss om afffärsidé, dina kunder, marknaden, prismodeller, formalia och mycket mera. Med mer kunskap ökar dina förutsättningar att bli framgångsrik som företagare.
  » Läs mer


 • 2015-05-19

  Fira nationaldagen i Åstorp - Programmet 2015


  Traditionsenligt firande för familjen i Perslunds Hembygdsgårds vackra omgivningar. Dagen bjuder bland annat på aktiviteter för de minsta som ansiktsmålning, hoppborg, ponnyridning och traktorparad. Nytt inslag för i år: folkmusiktrion Ahlberg, Ek & Roswall uppträder!
  » Läs mer


 • 2015-05-16

  Cirkus-parad genom Åstorp
  när barnen firar Förskolans dag!


  Boka in den 21:e maj i din kalender! Mellan klockan 9:00 till 9:30 kommer Åstorps kommuns förskolebarn att för 31:e året i rad slingra sig fram genom Åstorp i en lång parad. Årets temat är Cirkus och nytt för i år är att musikskolan kommer att uppträda under paraden på Gamla torg (snett över kommunhuset).
  » Läs mer