Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Vad: Våga Vara Egen Skåne, regional mässa för ungt företagande
Var: Helsingborgs Arena, Helsingborg
När: 13 mars, 2013
Tid: kl 11-15
Läs mer: http://www.ungforetagsamhet.se/länk till annan webbplats

Våga Vara Egen Skåne

: Se på framtiden, besök mässan för ungt företagande

Den regionala mässan för Ungt Företagsamhet (UF) "Våga Vara Egen Skåne" arrangeras den 13 mars i Helsingborg Arena. Arenan intas då av ungdomar från hela Skåne som under 2012 startat och drivit ett UF-företag och som nu är redo att visa upp sina produkter/tjänster.
Våga Vara Egen Skåne 2013, Åstorp
— Man måste besöka mässan för att verkligen förstå vilken drivkraft det finns i dagens unga. Genom UF-företagande får ungdomarna insikt och förståelse i företagande, något som vi vet genererar tillväxt, skapar sysselsättning och ökar möjligheterna på arbetsmarknaden. Dessutom ligger det en enorm personlig utveckling i att själv få skapa och driva något, säger Susan Wahlgren Persson, regionchef för Ung Företagsamhet Skåne.
Mässan pågår mellan klockan 11-15 den 13 mars. Det är fritt fram för allmänheten att besöka mässan och prata, inspireras eller göra affärer med de utställande UF-företagen.

De senaste åren har mässan arrangerats i Malmö men i år har ett samarbete med Familjen Helsingborg gjort det möjligt att arrangera mässan i nya Helsingborg Arena. Under 2012 har 22 470 elever i hela landet, varav 1804 elever i Skåne drivit ett UF företag. Det är en ökning med 10 procent nationellt jämfört med tidigare år.

— Kopplingarna mellan näringsliv och ungdomar är väldigt viktiga och jag hoppas att vi hittar fler sätt att korsa vägarna. Företag får gärna bjuda in UF-företag i sin vardag till såväl bolagsstämmor som styrelsemöten. Intresset för Ung Företagsamhet växer och vi som organisation vill gärna se fler företag som engagerar sig i verksamheten, säger Susan Wahlgren Persson.

Senaste publiceringsdatum: 2013-02-19
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna