Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Evenemangskalender • Utställning: Maria Lenskjold


   
  Datum: 18 januari - 28 februari
  Tid: Bibliotekets bemannade öppettider
  Plats: Åstorps bibliotek
  Biljettinformation: Fri entré
  Arrangeras av: Åstorps bibliotek


  Vernissage: 18 januari 11:00 - 13:00 Åstorps konsthall har den stora glädjen att få bjuda in konstnären Maria Lenskjold (dk) för att möta delar ur Kvidinges keramiska samling (Tomarps kungsgård) i en gemensam utställning på Åstorps konsthall. Med detta unika möte önskar vi hylla Kvidinges anrika ler- tradition och se den genom konstens ögon. Vad händer om en samtida konstnär tar sig an en äldre samling? Vad är skillnaden på hantverk och konst?Inför utställningen på Åstorps konsthall har Lenskjold såväl studerat samlingen på Tomarps kungsgård som använt sig av lera från samma ådra som Kvidingekeramikerna en gång gjorde. I utställningen ses olika exempel på hur Lenskjolds konstverk rör sig någonstans mittemellan konst och vardagsföremål. Som betraktare ställs vi inför något som vi känner igen från vår vardag, men som samtidigt är förändrat, förvrängt eller annorlunda. Någonting spännande sker i mötet mellan vardagen och konsten; vad är det egentligen vi ser?Maria Lenskjolds konstnärliga praxis bygger på att undersöka och interagera de olika vardagsföremålen och utmana dessa i lekfulla och opretentiösa konstellationer. Hennes konstverk står med en fot i konsten och den andra i konsthantverkstraditionen, och hon arbetar övervägande med keramik och textilier.Välkommen att utställningen i konsthallen fram till den 28 februariI samband med vernissagen bjuder konsthallen på frallor och dryck
  Varm välkomna! /Konsthallen

  » Direktlänk


 • ABBA ON ICE


  Datum:  3 april kl 18.00 och 4 april kl. 11.00.
  Plats:  Ishallen, Åstorp.
  Biljettinformation:  30 kronor vuxen. Barn har fri entré.
  Arrangeras av:  Åstorps konståkningsklubb


  Åstorps Konståkningsklubb bjuder in till en färgsprakande isshow "Abba on ice". Försäljning av fika och korv med bröd. Blommor till åkarna samt lotteri. Välkommen!  
  » Direktlänk


 • Lars Walldov presenterar Hedwig and the angry inch


   
  Datum:  27 februari 2020
  Tid:  19:00
  Plats:  Kulturhuset Björnen, Åstorp
  Biljettinformation:  Fri entré
  Arrangeras av:  Åstorps Riksteaterförening


  Åstorps Riksteaterförening har årsmöte och bjuder samtidigt in till en presentation av den populära rockmusikalen Hedwig and the angry inch som visas på Kulturhuset Björnen den 3 maj.
  Lars Walldov, som håller i presentationen, är hängiven scenisk musik sedan många år. Han skriver, presenterar, föreläser, undervisar och leder musikcirklar om opera och musikaler.

  Hedwig and the Angry Inch är en rockmusikal med en berörande historia om kärlek, svek och rätten att få vara den man vill. Titelrollen Hedwig görs av den karismatiske och mångsidige artisten Lindy Larsson.

  Musiken är inspirerad av 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon. Regisserar gör Dritëro Kasapi, som också är teaterchef på Riksteatern.

  Uppsättningen är en samproduktion mellan Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Riksteatern.

  FRI ENTRÉ!
  Åstorps Riksteaterförening bjuder på fika.

  » Direktlänk
Senaste publiceringsdatum: 2018-01-12
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Medborgarkontoret
Turistinformation

Storgatan 7
265 80 ÅSTORP
042-640 00
mbk@astorp.se

Evenemangskalender

Februari 2020
Evenemang från Åstorps kommun
ti on to fr
v5            1 2
v6  3 4 5 6 7 8 9
v7  10 11 12 13 14 15 16
v8  17 18 19 20 21 22 23
v9  24 25 26 27 28 29