Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Ambulerande konst på boendet Astern

Konstverk på tre kvinnor med röda läppar.

Foto: Kristian Håkansson

Under onsdagen installerades konstverk gjorda av Annlis Krüger, Ulla Wollin-Kulle, Bertin Fradera och Karin Håkansson på det särskilda boendet Astern i Åstorp.

Tanken att att konsken ska besöka medborgaren, istället för tvärt om. I detta fall ska konsten på nära håll besöka boende på Astern. Till varje konstverk finns information om verket och konstnären.

 

Redan vid installationen kom nyfikla hyresgäster fram och tittade på verken. Konsten kommer att flyttas runt på Astern så att alla kommer få möjlighet att ta del av dem.

 

Projektet är ett samarbete mellan Astern och Åstorps bibliotek.

Senaste publiceringsdatum: 2018-12-06
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer


 • 2018-12-07

  Låg hotbild mot Björnekullaskolan


  Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att Björnekullaskolan därmed kan ha öppet som vanligt på måndag. Det gäller även övriga skolor runt om i kommunen.
  » Läs mer


 • 2018-12-06

  Björnekullaskolan har utsatts för hot


  Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.
  » Läs mer