Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Kor

Varje grässtrå räknas under torkan! Har du mark du vill upplåta till en bonde? Sök efter facebook-gruppen Foderhjälpen 2018. Foto: Tord Sollie

Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!

Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.

 

Kravet för dig som är att du själv står för alla kostnaderna, tex för att klippa gräs eller stängsla in marken. Du har också eget ansvar att se till att marken är fri från skräp så att inte djur eller maskiner tar skada. Du får givetvis inte sälja gräset vidare. Allt arbete ska skötas professionellt och eventuella balar med foder ska så fort som möjligt tas omhand.

 

Du som är intresserad skickar din intresseanmälan till miljo@astorp.se.

 

Miljökontoret är sedan den enhet som fördelar mark. Notera att vi inte kan ta emot anmälningar via kommentarer.

 

Vi vill även passa på att uppmana alla företag och privata markägare i kommunen att låna ut marker som inte redan används. I Facebook-gruppen Foderhjälpen 2018 kan man annonsera ut sin mark.

 

 

När du vill veta mer, kontakta...

Petra Johansson

Miljöinspektör/miljöstrateg

Samhällsbyggnadsförvaltningen/Miljökontoret

 

Åstorps kommun

265 80 Åstorp

Tel 042-64094

petra.johansson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-07-10
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-08-20

  Medborgardialoger för ett tryggare Åstorp


  Kommunen arbetar tillsammans med polisen för att öka tryggheten i Åstorps kommun. Under tre tillfällen i september anordnas medborgardialoger på olika platser där du som medborgare får möjlighet att svara på frågor kring trygghet och säkerhet.
  » Läs mer


 • 2019-08-20

  Invigning Arboretum Circle of Life


  Idag invigdes Arboretum Circle of Life Åstorp med pompa och ståt. I arboreumet har 55 träd och buskar planterats för att sprida kunskap om Söderåsens natur och fungera som en entré till Skåneleden och Söderåsen. 
  » Läs mer


 • 2019-08-16

  Årets trygghetsmätning


  Nu är det dags för Åstorps kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga lokala trygghetsmätningen. Totalt får 900 medborgare i åldern 16-85 år i Åstorps kommun möjlighet att svara på hur de ser på tryggheten i sitt bostadsområde.
  » Läs mer