Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorps kommuns bokslutskommuniké för 2017 finns nu att läsa

Foto: Michael Svensson, Åstorps kommun

Åstorps kommuns bokslutskommuniké för 2017 – kommunens siffror i korthet

Bokslutskommunikén för 2017, det dokument som ger en kortfattad, övergripande bild över Åstorps kommuns ekonomiska årsresultat, visar på utmaningar i budgeten men ett ökat inflyttande till kommunen.

Bokslutskommunikén levererar en sammanfattning i siffror av året som gått. I denna finns bland annat befolkningsstatistik, information om arbetsmarknad, investeringar och kommunens preliminära resultat för det gångna året.

 

Under februari redogjordes kommunikén för kommunen i Kommunstyrelsen och Kommunens arbetsutskott. Siffrorna visar på ett lägre resultat jämfört med budgeten för 2017. Budgeterat resultat var satt till 19 miljoner kronor och resultatet blev 4 miljoner kronor. En annan utmaning vi står inför är den växande arbetslösheten.

 

En positiv utveckling märktes dock i befolkningsökningen och de investeringar som gjorts, framför allt gällande de digitala verktygen i kommunen skolor.


- Vi står inför samma utmaningar som de flesta kommuner gör, vilket innebär att vi framöver måste ha ett helhetsperspektiv, nytänk och förbättrade, interna processer för att framöver leverera samhällsnyttiga funktioner till våra kommuninvånare, säger Magdalena Stajcic, ekonomichef i Åstorps kommun.

 

- Det handlar om att vi ska göra det vi gör bättre och mer effektivt tillsammans, avslutar hon.

 

 

 

Åstorps kommuns bokslutskommuniké 2017PDF (pdf, 449.4 kB)

 

När du vill veta mer, kontakta...

Magdalena Stajcic

Ekonomichef

Tel 042-640 42

magdalena.stajcic@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-02-19
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-09-17

  E6 stängs av i oktober


  E6 vid trafikplats Alnarp norr om Malmö stängs helt i båda riktningarna den 11 oktober och cirka två veckor framåt. Trafiken leds om till andra vägar – räkna därför med köer och stora trafikstörningar i sydvästra Skåne.
  » Läs mer


 • 2018-09-17

  Har du plats för en praoelev våren 2019?


  I början på nästa år ska flera högstadieelever ut och testa på arbetslivet under en vecka. Vi efterlyser därför företagare i Åstorps kommun som vill hjälpa till att erbjuda praoplatser till eleverna.
  » Läs mer


 • 2018-09-14

  Fler gode män och förvaltare sökes


  Nu behöver vi fler som vill göra en viktig insats och bli en god man eller förvaltare. Din hjälp som företrädare av en person kan vara helt avgörande för att personen ska känna stabilitet och trygghet i tillvaron.
  » Läs mer