Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorps kommuns bokslutskommuniké för 2017 finns nu att läsa

Foto: Michael Svensson, Åstorps kommun

Åstorps kommuns bokslutskommuniké för 2017 – kommunens siffror i korthet

Bokslutskommunikén för 2017, det dokument som ger en kortfattad, övergripande bild över Åstorps kommuns ekonomiska årsresultat, visar på utmaningar i budgeten men ett ökat inflyttande till kommunen.

Bokslutskommunikén levererar en sammanfattning i siffror av året som gått. I denna finns bland annat befolkningsstatistik, information om arbetsmarknad, investeringar och kommunens preliminära resultat för det gångna året.

 

Under februari redogjordes kommunikén för kommunen i Kommunstyrelsen och Kommunens arbetsutskott. Siffrorna visar på ett lägre resultat jämfört med budgeten för 2017. Budgeterat resultat var satt till 19 miljoner kronor och resultatet blev 4 miljoner kronor. En annan utmaning vi står inför är den växande arbetslösheten.

 

En positiv utveckling märktes dock i befolkningsökningen och de investeringar som gjorts, framför allt gällande de digitala verktygen i kommunen skolor.


- Vi står inför samma utmaningar som de flesta kommuner gör, vilket innebär att vi framöver måste ha ett helhetsperspektiv, nytänk och förbättrade, interna processer för att framöver leverera samhällsnyttiga funktioner till våra kommuninvånare, säger Magdalena Stajcic, ekonomichef i Åstorps kommun.

 

- Det handlar om att vi ska göra det vi gör bättre och mer effektivt tillsammans, avslutar hon.

 

 

 

Åstorps kommuns bokslutskommuniké 2017PDF (pdf, 449.4 kB)

 

När du vill veta mer, kontakta...

Magdalena Stajcic

Ekonomichef

Tel 042-640 42

magdalena.stajcic@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-02-19
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer