Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Att göra sitt eget blockljus är enkelt. Läs mer på langeleveprylen.se Foto: Langeleveprylen.se

Återvinning, inspiration och tävling på langeleveprylen.se

Varje dag slutar mängder med prylar sina liv på återvinningscentralen, ofta i onödan och för att sedan ersättas av nya prylar. Länge leve prylen är en kreativ uppmaning för att minska prylsvinnet och låta prylar få längre liv.

www.langeleveprylen.selänk till annan webbplats har du massor av tips på hur du kan rädda "gamla" prylar. Där hittar du också namn på butiker som säljer begagnade möbler, leksaker, byggmaterial eller kläder och tre unga helsingborgare som har startat en låneförmedling.


Redaktörens fyra lästips:
Tävling: Trasiga favoritjeans eller spräckt surfplatta
– vilken pryl vill du rädda?

Under vecka 48 uppmärksammar sajten prylsvinnet och ger dina trasiga och slitna favoritprylar en chans att slippa bli avfall i onödan!


Allt du behöver göra är att visa upp din pryl och berätta varför du vill få hjälp att fixa till eller laga just den. Är det diskmaskinen som gått sönder eller vandringskängorna som behöver en rejäl service? Kanske mobiltelefonen med spräckt skärm eller barnoverallen med trasig dragkedja?

Plagg, prylar eller pinaler – allt kan få en andra chans!


Till tävlingen länk till annan webbplats»länk till annan webbplats
Instagram: #längeleveprylenOm Länge leve prylen

Länge leve prylen görs i projektet Skitlite 2020, ett samarbete mellan LSR, NSR och Nårab, och är en del av Europa Minskar Avfallet som pågår under vecka 48. NSR ansvarar för den kommunala renhållningenlänk till annan webbplats i sex kommuner i nordvästra skåne, bland annat i Åstorps kommun.

Senaste publiceringsdatum: 2015-11-23
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna