Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Björnekullaskolan har utsatts för hot

Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.

Hotet meddelades via en text på en av skolans toaletter. Skolledningen på Björnekullaskolan har polisanmält hotet samt haft ett akut möte med kommunens kris- och säkerhetssamordnare. En handlingsplan är upprättad och åtgärder är insatta.


- Vi tar det här på största allvar men vi vill inte väcka oro. Polisen utreder nu hotet och har gjort bedömningen att de åtgärder vi har gjort är tillräckliga, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Åstorps kommun.


Väktare kommer att finnas på plats från och med att skolan öppnar imorgon, fredag. Den enda fungerande ingången till skolan kommer tillsvidare att vara huvudentrén. Detta för att tillsammans med skolans personal säkerställa elevernas trygghet.


Vårdnadshavarna har fått information under torsdagskvällen. Personal kommer att finnas på plats som stöd för eleverna under dagen.


Ärendet är överlämnat till polisen och vi kan därmed inte gå in på detaljer om hotet.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Ingrid Sturén

Rektor

Björnekullaskolan

 

tel: 042-641 78

 

Senaste publiceringsdatum: 2018-12-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer