Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Björnekullaskolan har utsatts för hot

Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.

Hotet meddelades via en text på en av skolans toaletter. Skolledningen på Björnekullaskolan har polisanmält hotet samt haft ett akut möte med kommunens kris- och säkerhetssamordnare. En handlingsplan är upprättad och åtgärder är insatta.


- Vi tar det här på största allvar men vi vill inte väcka oro. Polisen utreder nu hotet och har gjort bedömningen att de åtgärder vi har gjort är tillräckliga, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Åstorps kommun.


Väktare kommer att finnas på plats från och med att skolan öppnar imorgon, fredag. Den enda fungerande ingången till skolan kommer tillsvidare att vara huvudentrén. Detta för att tillsammans med skolans personal säkerställa elevernas trygghet.


Vårdnadshavarna har fått information under torsdagskvällen. Personal kommer att finnas på plats som stöd för eleverna under dagen.


Ärendet är överlämnat till polisen och vi kan därmed inte gå in på detaljer om hotet.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Ingrid Sturén

Rektor

Björnekullaskolan

 

tel: 042-641 78

 

Senaste publiceringsdatum: 2018-12-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna