Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Bussolycka med skolbarn på väg 21

Under onsdagsförmiddagen skedde en trafikolycka på väg 21 med en skolbuss med barn från årskurs 4 på Tingdalsskolan. Inga större skador har rapporterats.

Ett fåtal av barnen har åkt till vårdcentralen för omplåstring och alla vårdnadshavare som hade barn på bussen har nu fått information. Alla skolelever på Tingdalsskolan ska få information om händelsen och ett personalmöte äger rum på skolan under eftermiddagen.

 

Sjukvården samtalar med barnen för att säkerställa att alla mår bra. Berörda vårdnadshavare är välkomna till skolan och för att möta upp eleverna (Paviljongen).

 

Skolans krisledningsgrupp har sammankallats och elevhälsan är inkopplad i förebyggande syfte.

 

Skolskjutsarna hem för samtliga elever i kommunen beräknas att gå som vanligt, dock kan vissa förseningar uppstå.

 

Om du vill prata eller vill ställa frågor om händelsen så hälsas du välkommen till Tingdalsskolans matsal, ikväll (11/4), klockan 17.00 - 19.00. Där kommer personal från skolan att finnas behjälplig.

 

 

 

När du vill veta mer, kontakta...

Kerstin Andersson

Rektor Tingdalsskolan

Tel 0768 85 46 99

kerstin.andersson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-04-11
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer