Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Bussolycka med skolbarn på väg 21

Under onsdagsförmiddagen skedde en trafikolycka på väg 21 med en skolbuss med barn från årskurs 4 på Tingdalsskolan. Inga större skador har rapporterats.

Ett fåtal av barnen har åkt till vårdcentralen för omplåstring och alla vårdnadshavare som hade barn på bussen har nu fått information. Alla skolelever på Tingdalsskolan ska få information om händelsen och ett personalmöte äger rum på skolan under eftermiddagen.

 

Sjukvården samtalar med barnen för att säkerställa att alla mår bra. Berörda vårdnadshavare är välkomna till skolan och för att möta upp eleverna (Paviljongen).

 

Skolans krisledningsgrupp har sammankallats och elevhälsan är inkopplad i förebyggande syfte.

 

Skolskjutsarna hem för samtliga elever i kommunen beräknas att gå som vanligt, dock kan vissa förseningar uppstå.

 

Om du vill prata eller vill ställa frågor om händelsen så hälsas du välkommen till Tingdalsskolans matsal, ikväll (11/4), klockan 17.00 - 19.00. Där kommer personal från skolan att finnas behjälplig.

 

 

 

När du vill veta mer, kontakta...

Kerstin Andersson

Rektor Tingdalsskolan

Tel 0768 85 46 99

kerstin.andersson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-04-11
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-20

  Stort evenemang på Gamla torg - Allsång med Riksteaterföreningen Åstorp


  Det har varit ett fullspäckat schema för de yngre nu i sommar. Här kommer något för de något äldre -- Allsång! Boka in torsdagen den 26 juli kl 19 om du inte redan gjort det. Fri entré!
  » Läs mer


 • 2018-07-19

  Fortsatt eldningsförbud i Åstorp


  Den senaste tidens sommarvärme och solsken innebär att det är extremt torrt i markerna och därmed stor risk för antändning och brandspridning i terrängen. Den 14 april utfärdades eldningsförbud i kommunen och det gäller fortfarande.
  » Läs mer


 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer