Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Trafikverket avstängning E6

Foto: Trafikverket

E6 stängs av i oktober

E6 vid trafikplats Alnarp norr om Malmö stängs helt i båda riktningarna den 11 oktober och cirka två veckor framåt. Trafiken leds om till andra vägar – räkna därför med köer och stora trafikstörningar i sydvästra Skåne.

För att kunna bygga ut järnvägen mellan Lund och Arlöv måste Trafikverket bygga om motorvägsbron för E6 över spåren vid trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6 kommer vara avstängt i båda riktningarna vid trafikplats Alnarp.

 

All trafik leds om till andra vägar. Under avstängningen kör Skånetrafiken extra tåg och längre tåg.

 

Trafikverket kommer även göra underhållsarbeten på E6 norr om trafikplats Alnarp veckorna innan avstängningen, vilket också kan påverka trafiken.

 

Motorvägsbron byggs om i två etapper. Den första etappen hösten 2018, den andra under perioden 2020-2022. Då kommer E6 att stängas av igen cirka två veckor.

 

Mer information hittar du på Trafikverkets hemsida!länk till annan webbplats 

När du vill veta mer, kontakta...

Trafikverket

Kontaktcenter: 0771-921 921 

Senaste publiceringsdatum: 2018-09-17
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer


 • 2018-12-07

  Låg hotbild mot Björnekullaskolan


  Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att Björnekullaskolan därmed kan ha öppet som vanligt på måndag. Det gäller även övriga skolor runt om i kommunen.
  » Läs mer


 • 2018-12-06

  Björnekullaskolan har utsatts för hot


  Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.
  » Läs mer