Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Torget i Åstorp

Torget i Åstorp. Foto: Michael Svensson

Fler gode män och förvaltare sökes

Nu behöver vi fler som vill göra en viktig insats och bli en god man eller förvaltare. Din hjälp som företrädare av en person kan vara helt avgörande för att personen ska känna stabilitet och trygghet i tillvaron.

Många personer över och under 18 år väntar på att få hjälp av en god man eller förvaltare. I många fall har de någon form av sjukdom, psykisk störning eller liknande.

Att bli god man innebär att du hjälper en person med sådant som han eller hon inte klarar av att sköta på egen hand. Det kan till exempel vara att se till att räkningarna är betalda eller att personen får de insatser och bidrag från samhället som de har rätt till och behöver.


Uppdraget är till stor del ideellt och ingen särskild utbildning behövs för att vara god man. Det viktiga är att du är stabil och har tid för att engagera dig.


Vill du bli en god man?


Om du vill bli god man så fyller du i vår intresseanmälan på www.astorp.se/godman. Vi tar sedan kontakt med dig för att boka in en intervju för att göra en bedömning om du passar för uppdraget och motsvarar våra krav.


Du kan även läsa mer om vad som krävs för att bli god man eller förvaltare och vad uppdraget innebär. Informationen hittar du här.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Dragan Ciganovic

Överförmyndarhandläggare

 

tel: 042-640 14

dragan.ciganovic@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-09-14
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer