Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Föräldramöten som möter framtiden

Nyvångs skola

Foto: Linda Eklund

Nyvångs skola tänker om och tänker nytt kring föräldrasamverkan. På grund av få deltagare på föräldraråden ska mötena nu börja filmas så att vårdnadshavarna kan ta del av innehållet när det passar dem. 

Nyvångs skola har under årens lopp försökt att hitta olika framgångsrika vägar för föräldrasamverkan. De individinriktade mötena som till exempel utvecklingssamtal, deltar de allra flesta vårdnadshavare i men däremot har skolan svårt att locka till sig deltagare på föräldramöten och föräldraråd.


- Trots att vi har fått in och lyssnat på nya idéer på upplägg från vårdnadshavarna så är uppslutningen väldigt låg. Vi tror att det har att göra med att vårdnadshavarna generellt sätt är nöjda med skolan. Tiderna och samhället har även förändrats vilket bidrar till att de har mindre tid att lägga på skolan, säger Jenny Lindahl, biträdande rektor på Nyvångs skola.


Därför har Nyvångs skola tänkt om och ska testa ett nytt sätt för att skapa delaktighet. Den 3 april hålls nästa föräldrarådsmöte och förutom att hålla ett vanligt möte ska de även filma mötet och lägga länken till filmen på vårdnadshavarnas digitala plattform till eleverna.

 

- Om inte vårdnadshavarna kommer till oss får vi hitta andra vägar att mötas. I dagens digitala värld finns bara möjligheter. Vi tycker att det vi lyfter på mötena är viktigt och önskar att alla vårdnadshavare till barn på vår skola får ta del av informationen. Om vårdnadshavarna då när som helst kan ta del av denna så borde vi kunna möta fler, fortsätter Jenny.


På sikt hoppas Nyvångs skola även kunna livesända mötena och få till en digital dialog.

När du vill veta mer, kontakta...

Jenny Lindahl

Biträdande rektor

 

tel: 042-642 08

jenny.lindahl@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-01
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna