Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Förskolans dag i Åstorp

Förskolans dag genom Åstorp är alltid ett stort spektakel i vårt centrum. Foto: Michael Svensson / Åstorps kommun

Förskolans dag i Åstorp 17 maj - vi firar med rörelse!

Den 17 maj klockan 9.00 – 11.00 är det åter dags att fira förskolans dag! I Åstorp bjuds det på traditionsenlig förskoleparad genom centrum innan det bjuds på underhållning och rörligt firande i Perslund.

Se bilder från tidigare år:

Temat för förskolans dag i Åstorp i år är rörelse – något som inte bara märks i paraden, utan även när barnparaden landat i Perslund då det bjuds på ett mini-rörelsepass. På plats i Perslund spelar och underhåller även elever från kulturskolan i Åstorp.

– Det blir både festligt och nyttigt att kombinera rörelse, musik och lek i vårt firande av förskolans dag, säger Ann-Katrin Wetterlöv, biträdande förskolechef Område Öst/Tingdal

Förskoleparaden genom Åstorp:

När: 17 maj klockan 9.00 – 11.00
Var: paraden startar på Piongatan klockan 9.00, går ner på Storgatan, förbi kommunhuset och sedan mot Torggatan, Skogsgatan, Köpmansgatan och genom gångtunneln till Perslund där man beräknas landa klockan 9.45 och musik och rörelsefirandet tar vid.


Förskolor från Område Öst, Centrum och Väst kommer och deltar i den festliga paraden.

 

Förskolans dag i Kvidinge

Barnens konstvecka!

En vecka då utemiljöerna på både Fröhusets och Trollskogens förskolor i Kvidinge kommer att dagligen vara fulla av aktiviteter i skapande former. Den 17 maj kl 18-20 arrangerar förskolorna i Kvidinge öppet hus med en konstpark á la Wanås-inspirerad miljö. Varmt välkomna.

 

Kort om förskolans dag

I Sverige firas förskolans dag i hela landet och dagen infaller årligen den tredje torsdagen i maj månad. I Europa har den svenska förskolan en unik ställning vilket bland annat beror på att vi utgår från barnens behov och kombinerar omsorg, utveckling och lärande. Syftet med förskolans dag är att synliggöra skolan och dess verksamhet.

När du vill veta mer, kontakta...

Ann-Katrin Wetterlöv

Bitr. förskolechef

Område Öst/Tingdal

042-64337

ann-katrin.wetterlov@astorp.se

 

När du vill veta mer om Kvidinge, kontakta:

Annica Nilsson
Bitr.förskolechef/bitr.rektor
Område Öst Kv/Ti
Tel:0734175399
Annica.nilsson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-05-14
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer


 • 2018-12-07

  Låg hotbild mot Björnekullaskolan


  Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att Björnekullaskolan därmed kan ha öppet som vanligt på måndag. Det gäller även övriga skolor runt om i kommunen.
  » Läs mer


 • 2018-12-06

  Björnekullaskolan har utsatts för hot


  Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.
  » Läs mer