Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Förskolans dag i Åstorp

Förskolans dag genom Åstorp är alltid ett stort spektakel i vårt centrum. Foto: Michael Svensson / Åstorps kommun

Förskolans dag i Åstorp 17 maj - vi firar med rörelse!

Den 17 maj klockan 9.00 – 11.00 är det åter dags att fira förskolans dag! I Åstorp bjuds det på traditionsenlig förskoleparad genom centrum innan det bjuds på underhållning och rörligt firande i Perslund.

Se bilder från tidigare år:

Temat för förskolans dag i Åstorp i år är rörelse – något som inte bara märks i paraden, utan även när barnparaden landat i Perslund då det bjuds på ett mini-rörelsepass. På plats i Perslund spelar och underhåller även elever från kulturskolan i Åstorp.

– Det blir både festligt och nyttigt att kombinera rörelse, musik och lek i vårt firande av förskolans dag, säger Ann-Katrin Wetterlöv, biträdande förskolechef Område Öst/Tingdal

Förskoleparaden genom Åstorp:

När: 17 maj klockan 9.00 – 11.00
Var: paraden startar på Piongatan klockan 9.00, går ner på Storgatan, förbi kommunhuset och sedan mot Torggatan, Skogsgatan, Köpmansgatan och genom gångtunneln till Perslund där man beräknas landa klockan 9.45 och musik och rörelsefirandet tar vid.


Förskolor från Område Öst, Centrum och Väst kommer och deltar i den festliga paraden.

 

Förskolans dag i Kvidinge

Barnens konstvecka!

En vecka då utemiljöerna på både Fröhusets och Trollskogens förskolor i Kvidinge kommer att dagligen vara fulla av aktiviteter i skapande former. Den 17 maj kl 18-20 arrangerar förskolorna i Kvidinge öppet hus med en konstpark á la Wanås-inspirerad miljö. Varmt välkomna.

 

Kort om förskolans dag

I Sverige firas förskolans dag i hela landet och dagen infaller årligen den tredje torsdagen i maj månad. I Europa har den svenska förskolan en unik ställning vilket bland annat beror på att vi utgår från barnens behov och kombinerar omsorg, utveckling och lärande. Syftet med förskolans dag är att synliggöra skolan och dess verksamhet.

När du vill veta mer, kontakta...

Ann-Katrin Wetterlöv

Bitr. förskolechef

Område Öst/Tingdal

042-64337

ann-katrin.wetterlov@astorp.se

 

När du vill veta mer om Kvidinge, kontakta:

Annica Nilsson
Bitr.förskolechef/bitr.rektor
Område Öst Kv/Ti
Tel:0734175399
Annica.nilsson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-05-14
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-19

  Fortsatt eldningsförbud i Åstorp


  Den senaste tidens sommarvärme och solsken innebär att det är extremt torrt i markerna och därmed stor risk för antändning och brandspridning i terrängen. Den 14 april utfärdades eldningsförbud i kommunen och det gäller fortfarande.
  » Läs mer


 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer


 • 2018-07-03

  Vi söker personer till en intervju


  Har du en intressant bakgrund? Ett intressant intresse, hobby eller livsstil som du gärna vill berätta för andra om för att inspierera? Då vill vi gärna prata med dig en halvtimme!
  » Läs mer