Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Första spadtaget för Arboretum Circle of life Åstorp

Skolbarn hjälper till att ta första spadtaget till Åstorp nya arboretum.

Idag togs det första spadtaget till det arboretum som byggs vid Kalvhagens naturreservat i Åstorp. Många skolbarn var på plats för att hjälpa till.

Arboretumet ska användas som en mötesplats för att stimulera till kunskap och lärdom om den växtrikedom som finns i Åstorps närhet. Under våren kommer ett uteklassrum och en grillplats byggas omgivet av ett 50-tal träd och buskar i form av två cirklar. Klassrummet kan bland annat användas som ett pedagogiskt verktyg för förskolor och skolor.

 

- Alla vi som bor i Åstorp kommer ha stor glädje av arboretumet, säger Hans-Ingvar Jönsson, tidigare vice ordförande i kommunstyrelsen.

 

Projektet kommer att genomföras i samverkan med bland annat Åstorps kommun, Länsstyrelsen i Skånes län, Stiftelsen Gripen, Naturentreprenad Syd och Åstorps turistförening.

Senaste publiceringsdatum: 2019-02-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2020-04-09

  Uppdaterad information med anledning av coronaviruset


  Åstorps kommun följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset covid-19. Det är besöksförbud på våra särskilda boenden och omsorgsboenden. Flera arrangemang som anordnas av kommunen ställs in eller flyttas framåt i tiden.
  » Läs mer


 • 2020-04-09

  Ny programserie ska lyfta den lokala kulturen


  Kommunerna i Familjen Helsingborg går samman för att ge invånarna ett späckat kulturprogram att njuta av hemma favoritfåtöljen eller soffhörnan. I dag är det premiär för första avsnittet av den webbsända programserien Rampljus.
  » Läs mer


 • 2020-04-09

  Omläggning av vatten- och dagvattenledning i Kvidinge


  Från början av april till slutet av juni 2020 kommer ett separeringsprojekt utföras i Kvidinge som innebär omläggning av vatten- och dagvattenledning längs Åkaregatans i nord-sydlig riktning samt invid korsningen Åkaregatan-Västra Storgatan. Även strumpinfordring av spillvattenledning i Åkaregatan utförs.
  » Läs mer