Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Fortsätt vara sparsam med vattnet

Läget är allvarligt, men det är inte akut. Förbrukningen av dricksvatten är fortfarande mycket hög, men NSVA klarar av produktionen. Vi uppmanar alla- från privatpersoner till offentliga verksamheter- att vara vattensmarta och spara vatten. Något bevattningsförbud finns inte utfärdat i nuläget.

Statistik och information

NSVA har samlat all information och statistik som rör vår pågående uppmaning om att spara på vattnet på vår webb www.nsva.se/sparavattenlänk till annan webbplats

 

Frågor och svar

Där hittar du bland annat svar på vanliga frågor, som till exempel varför NSVA inte har gått ut med bevattningsförbud än och varför NSVA spolar ledningar samtidigt som vi uppmanar andra att spara på vattnet.

 

En vanlig fråga vi får är om man behöver bunkra upp eget vatten - svaret är NEJ.

Vi på NSVA är väl förberedda inför en eventuell vattenbrist. Vi har utarbetade nödvatten- och katastrofplaner, det kommer alltid att finnas möjlighet att hämta vatten i utplacerade tankar.

 

Klockan 10.00 varje dag (bortsett från röda dagar och helgdagar) kommer vi att uppdatera webbsidan www.nsva.se/sparavattenlänk till annan webbplats med grafer över det senaste dygnets dricksvattenförsörjning.


Åstorp i ett speciellt utsatt läge

Åstorps kommun har egen produktion av dricksvatten. Här finns det bara en begränsad mängd tillgängligt vatten för oss att pumpa upp och göra dricksvatten av. Det därför extra viktigt att dricksvattnet används smart och sparsamt.

Senaste publiceringsdatum: 2018-06-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer