Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

God stämning på Björnekullaskolan efter personalens snabba agerande

Personalens snabba agerande under måndagen på Björnekullaskolan gjorde att stämningen förblev lugn under incidenten. Även under tisdagen var stämningen god bland personal och elever.

Det var under måndagen som personal på Björnekullaskolan upptäckte att en maskerad pojke befann sig utanför skolan med ett tillhygge. Pojken, som är elev på skolan, var frustrerad och aggressiv och uttryckte hot mot rektorn. Personalen såg direkt till att pojken höll sig borta från skolbyggnaden och ringde polisen. Utöver det såg man till att eleverna inte skulle gå ut från skolbyggnaden.

 

Skolan följer tydliga rutiner

Personal på skolan har genomgått utbildning i hur de agerar vid denna typ av incidenter och kunde snabbt agera. Eleverna fick stanna kvar i klassrummen under tiden där personalen hade kontroll över situationen. Skolans uppsatta rutiner följdes och tack vare ett snabbt ingripande av personal förblev stämningen lugn på skolan.

 

Elevhälsan har funnits på plats och erbjudit stöd till de elever som känner sig oroliga från måndagens incident. Även personal erbjuds hjälp och stöd.

 

Alla skolor i Åstorps kommun ska genomgå samma utbildning som Björnekullas personal i hur de hanterar hotfulla situationer.

När du vill veta mer, kontakta...

Ingrid Sturén

Rektor

042-641 78

ingrid.sturen@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-03
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna