Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Hot mot vuxenutbildningscentrum

Vuxenutbildningscentrum har mottagit hot mot personal och skolan. Polisen är inkopplad och i nuläget finns det ingen anledning att stänga skolan.

På grund av hot mot Vuxenutbildningscentrum har vi endast en entré öppen. Vi har även väktare på plats som ser till att endast personal, elever eller personer som har inbokade besök, kommer in. Ett kontinuerligt arbete pågår även med att säkerställa att personalen och eleverna känner sig trygga. 

 

När du vill veta mer, kontakta...

Annika Hoppe

Förvaltningschef

Bildningsförvaltningen


tel: 042-641 50

annika.hoppe@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-11-20
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer


 • 2018-12-07

  Låg hotbild mot Björnekullaskolan


  Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att Björnekullaskolan därmed kan ha öppet som vanligt på måndag. Det gäller även övriga skolor runt om i kommunen.
  » Läs mer


 • 2018-12-06

  Björnekullaskolan har utsatts för hot


  Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.
  » Läs mer