Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Kommunhuset Åstorp

Foto: Michael Svensson / Åstorps kommun

Inbrott i kommunhuset

Under natten mellan måndagen och tisdagen har kommunhuset blivit drabbat av ett inbrott där elektronik stulits. Polisen är på plats och gör en brottsplatsundersökning. Vår egen prioritering just nu är att utreda om tjuvarna kan ha kommit åt känsliga uppgifter.

Vi håller på att se över så att säkerhetsrutinerna har följts och dubbelkollar så att uppgifter vi hanterar är orörda.

 

Kommunen har fastställda säkerhetsrutiner så att inga känsliga dokument och uppgifter ska ligga framme på skrivbordet, istället låses allt in i arkiv och säkerhetsskåp efter att man arbetat klart med ett ärende. Enligt säkerhetsrutinen sparas heller inget digitalt material direkt på datorerna utan lagras på en central server där innehållet är lösenordskyddat.

När du vill veta mer, kontakta...

Cecilia Selin

Kris- och säkerhetssamordnare

Åstorps Kommun

256 80 Åstorp

042-640 06

Senaste publiceringsdatum: 2018-05-29
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer