Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Information om händelse på Björnekullaskolan

 

I eftermiddags upptäckte personal på Björnekullaskolan att en pojke befann sig utanför skolbyggnaden med ett tillhygge. Personal vidtog snabbt åtgärder tillsammans med polis som lugnade situationen.

 Vid 14.30 upptäckte personal på Björnekullaskolan att en maskerad pojke befann sig utanför skolan med ett tillhygge. Pojken, som är elev på skolan, var frustrerad och aggressiv och uttryckte hot mot rektorn. Personalen såg direkt till att pojken höll sig borta från skolbyggnaden och ringde polisen. Utöver det såg man till att eleverna inte skulle gå ut från skolbyggnaden.


De rutiner som finns uppsatta följdes och tack vare ett snabbt ingripande av personal och att poliserna snabbt var på plats, var stämningen trots den rådande situationen lugn.


Under eftermiddagen har skolledningen tillsammans med kris- och säkerhetssamordnare haft ett möte och vidtagit åtgärder för att trygga säkerheten på skolan.


Elevhälsan kommer att finnas på plats under morgondagen till de elever som känner sig oroliga. Även personal erbjuds hjälp och stöd.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Ingrid Sturén

Rektor

Björnekullaskolan

 

tel: 073-425 41 66

ingrid.sturen@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-04-01
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna