Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Inga planer på att bygga boenden för barn med funktionshinder

Åstorps kommun har omtalats i SVT Nyheter som en av åtta kommuner där man bygger speciella boenden för barn. Dessa uppgifter är felaktiga.

I veckan rapporterade SVT Nyheter om hur flera kommuner i Sverige bygger boenden för barn med funktionshinder, eftersom barnen förlorat rätten till assistans, och deras föräldrar inte orkar med den dygnet runt-hjälp som ofta krävs.

I en artikel som SVT publicerade den 27 augusti stod det beskrivet att Åstorps kommun var en av de kommuner som planerade att bygga ett nytt boende för barn med funktionshinder.

Socialförvaltningen och socialnämnden vill begära ett tillrättavisande av dessa uppgifter.

- Vi vet i nuläget inte varför det har blivit fel men det stämmer inte att socialförvaltningen planerar att bygga ett nytt gruppboende för barn med funktionshinder, säger socialchef Monica Ehnberg på Åstorps kommun

Massmedia har också uppdaterat sin artikel efter att flera kommuner, däribland Åstorp, har tagit tillbaka lämnade uppgifter.

När du vill veta mer, kontakta...

Monica Ehnberg

Socialchef

Socialförvaltningen

 

tel: 042-640 30

monica.ehnberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-30
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-11-16

  Resultat från årets trygghetsmätning


  Nu har resultatet för kommunens och polisens årliga trygghetsmätning sammanställts. För Åstorps kommun är den upplevda tryggheten på samma nivå som förra året.
  » Läs mer


 • 2018-11-13

  Populär bokfrukost är tillbaka


  Den 21 november är det återigen dags för Åstorps biblioteks omtyckta bokfrukost där bibliotekspersonalen presenterar några av sina favoriter medan du avnjuter en god frukost.
  » Läs mer


 • 2018-11-09

  Bostadsinbrotten har minskat i Åstorp


  Glädjande nog har antalet bostadsinbrott i Åstorps kommun minskat i år jämfört med närmast föregående år. Ett effektivt sätt att minska risken för inbrott är att starta upp Grannsamverkan. Här får du tips och råd om hur du kan skydda dig mot inbrott.
  » Läs mer