Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Inga planer på att bygga boenden för barn med funktionshinder

Åstorps kommun har omtalats i SVT Nyheter som en av åtta kommuner där man bygger speciella boenden för barn. Dessa uppgifter är felaktiga.

I veckan rapporterade SVT Nyheter om hur flera kommuner i Sverige bygger boenden för barn med funktionshinder, eftersom barnen förlorat rätten till assistans, och deras föräldrar inte orkar med den dygnet runt-hjälp som ofta krävs.

I en artikel som SVT publicerade den 27 augusti stod det beskrivet att Åstorps kommun var en av de kommuner som planerade att bygga ett nytt boende för barn med funktionshinder.

Socialförvaltningen och socialnämnden vill begära ett tillrättavisande av dessa uppgifter.

- Vi vet i nuläget inte varför det har blivit fel men det stämmer inte att socialförvaltningen planerar att bygga ett nytt gruppboende för barn med funktionshinder, säger socialchef Monica Ehnberg på Åstorps kommun

Massmedia har också uppdaterat sin artikel efter att flera kommuner, däribland Åstorp, har tagit tillbaka lämnade uppgifter.

När du vill veta mer, kontakta...

Monica Ehnberg

Socialchef

Socialförvaltningen

 

tel: 042-640 30

monica.ehnberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-30
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer