Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Inga planer på att bygga boenden för barn med funktionshinder

Åstorps kommun har omtalats i SVT Nyheter som en av åtta kommuner där man bygger speciella boenden för barn. Dessa uppgifter är felaktiga.

I veckan rapporterade SVT Nyheter om hur flera kommuner i Sverige bygger boenden för barn med funktionshinder, eftersom barnen förlorat rätten till assistans, och deras föräldrar inte orkar med den dygnet runt-hjälp som ofta krävs.

I en artikel som SVT publicerade den 27 augusti stod det beskrivet att Åstorps kommun var en av de kommuner som planerade att bygga ett nytt boende för barn med funktionshinder.

Socialförvaltningen och socialnämnden vill begära ett tillrättavisande av dessa uppgifter.

- Vi vet i nuläget inte varför det har blivit fel men det stämmer inte att socialförvaltningen planerar att bygga ett nytt gruppboende för barn med funktionshinder, säger socialchef Monica Ehnberg på Åstorps kommun

Massmedia har också uppdaterat sin artikel efter att flera kommuner, däribland Åstorp, har tagit tillbaka lämnade uppgifter.

När du vill veta mer, kontakta...

Monica Ehnberg

Socialchef

Socialförvaltningen

 

tel: 042-640 30

monica.ehnberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-30
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-09-17

  E6 stängs av i oktober


  E6 vid trafikplats Alnarp norr om Malmö stängs helt i båda riktningarna den 11 oktober och cirka två veckor framåt. Trafiken leds om till andra vägar – räkna därför med köer och stora trafikstörningar i sydvästra Skåne.
  » Läs mer


 • 2018-09-17

  Har du plats för en praoelev våren 2019?


  I början på nästa år ska flera högstadieelever ut och testa på arbetslivet under en vecka. Vi efterlyser därför företagare i Åstorps kommun som vill hjälpa till att erbjuda praoplatser till eleverna.
  » Läs mer


 • 2018-09-14

  Fler gode män och förvaltare sökes


  Nu behöver vi fler som vill göra en viktig insats och bli en god man eller förvaltare. Din hjälp som företrädare av en person kan vara helt avgörande för att personen ska känna stabilitet och trygghet i tillvaron.
  » Läs mer