Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Konst blir nytt ämne på Åstorps kulturskola

Kulturskolans tegelfasad.

Under vårterminen 2019 utökar Åstorps kulturskola sitt utbud med konst som ämne. Det innebär att barn och ungdomar som bor i kommunen nu även kan testa på aktiviteter som att teckna, skulptera eller måla med akvarell.

Kulturskolan i Åstorp strävar alltid efter att ligga i framkant och breddar nu sitt utbud ytterligare genom att erbjuda ämnet konst.

 

- Vi erbjuder nu ett bredare program med konst på schemat. Där ingår flera olika ämnen som målning, teckning och skulptur, säger Harriet Jönsson, kulturskolechef på Åstorps kulturskola

 

Idag erbjuder Kulturskolan undervisning i flera estetiska ämnen som musik, teater och filmskapande. Det anordnas även en populär barnmusikyoga.

 

- Tidigare inriktade vi oss enbart på musik och instrument men så är det inte längre, även om vi så klart fortfarande värnar om det musikaliska intresset, säger Harriet.

 

Samtliga ämnen går att söka för barn och ungdomar upp till 19 år. Anmälan görs via Kulturskolans hemsida.

 

Kulturskolan i Åstorp

När du vill veta mer, kontakta...

Harriet Jönsson

Kulturskolechef

 

tel: 042-642 46

harriet.jonsson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-12-19
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer