Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Konstfest för hela familjen på Kulturhuset Björnen

Kom och se på utomhusbio, skapa konst på plats med vårt material, eller varför inte ställa ut din egen som du skapat hemma. Lördagen den 16 juni håller vi en konstfest för barn och vuxna.

 

Från kl 10.00 till 18.00, Kulturhuset Björnen

Till programmet >

 

- Fest, är ju alltid trevligt! Man behöver inte tvunget vara konstintresserad för att komma. Det kan ju vara trevligt att ta en fika i vårt café, säger Pia Nordqvist, kulturassistent på Åstorps bibliotek.


Till workshopparna med Landart och streetart kommer man att behöva föranmäla sig till och åldersgränsen är från 13 år. Anmälan gör du via mail till kulturassistenten.

 

Till workshopen ”Gör ny konst av gammal” är det bara att komma – den är för alla åldrar. Vi har ordnat en hel hög med tavlor och bilder, som man kan fortsätta att måla eller göra collage på.


I trädgården kommer det att bli en konstutställning, kallad ”Guerillakonst” – vilket innebär att vem som helst kan komma och ställa ut sina verk. Ingen föranmälan kommer att krävas, men man måste själv ha med sig det man skall hänga upp sina konstverk på, till exempel stolar eller staffli går bra.

Kvällen kommer att avslutas med utomhusbio i tält. Filmen som kommer att visas är den lovprisade oljeanimerade filmen Loving Vincent. Filmen är barntillåten, men riktar sig mer mot vuxna. Gratis biljetter hämtas på Åstorps bibliotek.

Vid dåligt väder förläggs evenemanget inomhus.


Konstfesten arrangeras av enheterna Åstorps bibliotek och Kulturhuset Björnen.

När du vill veta mer, kontakta...

Pia Nordqvist

Kulturassistent
Åstorps bibliotek
tl. 042-642 22

pia.nordqvist@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-06-13
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-20

  Stort evenemang på Gamla torg - Allsång med Riksteaterföreningen Åstorp


  Det har varit ett fullspäckat schema för de yngre nu i sommar. Här kommer något för de något äldre -- Allsång! Boka in torsdagen den 26 juli kl 19 om du inte redan gjort det. Fri entré!
  » Läs mer


 • 2018-07-19

  Fortsatt eldningsförbud i Åstorp


  Den senaste tidens sommarvärme och solsken innebär att det är extremt torrt i markerna och därmed stor risk för antändning och brandspridning i terrängen. Den 14 april utfärdades eldningsförbud i kommunen och det gäller fortfarande.
  » Läs mer


 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer