Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Åstorps bibliotek får meröppet den 28 april!

Foto: Linda Haddemo, Åstorps kommun

Meröppet på Åstorps bibliotek

Den 28 april invigs meröppet på Åstorps bibliotek och besökarna får tillgång till biblioteket från tidig morgon till sen kväll - året runt.

 

- Tanken är att meröppet ska göra så att åstorpsborna får möjlighet att använda biblioteket när det passar dem, säger Gunvor Maazon, samordnare på Åstorps bibliotek.

 

Meröppet gör att Åstorps bibliotek i ännu högre grad än idag blir biblioteksanvändarnas rum. För den som registrerar sig som meröppet-låntagare blir biblioteket tillgängligt mellan klockan 06.00 och 22:00, alla dagar, året runt.

 

Möjligheterna till spontanbesök förbättras när man blir meröppetkund. Människor kan mötas här, och studerande får bättre möjligheter att plugga i ett lugnt rum. Eller varför inte passa på att hålla en bokcirkel på söndagseftermiddagarna?

 

Under meröppet-tid kan besökaren bland annat låna och lämna böcker, hämta beställt material, läsa tidningar, använda dator och wifi, köpa en kopp kaffe eller ta kopior och göra utskrifter. Under bemannade öppettider finns samma goda service som vanligt för de som önskar.

 

Om du är intresserad av att bli en meröppetkund - gå då in på Åstorps bibliotek så hjälper personalen dig.


Meröppet invigs på Åstorps bibliotek den 28 april klockan 13.00 av kultur- och fritidsnämndens ordförande, Gun Friberg (s).

 

Alla intresserade hälsas välkomna att delta i invigningen!

 

När du vill veta mer, kontakta...

Gunvor Maazon

Bibliotekssamordnare
Åstorps bibliotek
Tel. 073-4175206

gunvor.maazon@astorp.se

www.bibliotekfh.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-04-25
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer


 • 2018-12-07

  Låg hotbild mot Björnekullaskolan


  Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att Björnekullaskolan därmed kan ha öppet som vanligt på måndag. Det gäller även övriga skolor runt om i kommunen.
  » Läs mer


 • 2018-12-06

  Björnekullaskolan har utsatts för hot


  Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.
  » Läs mer