Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Monica Ehnberg är ny socialchef i Åstorp

Monica Ehnberg framför medborgarkontoret i Åstorp. Foto: Linda Eklund / Åstorps kommun

Monica Ehnberg ny socialchef i Åstorp

Monica Ehnberg har utsetts till ny socialchef på Åstorps kommun. Hon började sin tjänst den 6 augusti 2018.

Monica Ehnberg blir ny chef för socialförvaltningen i Åstorps kommun. Hon kommer senast från Älmhults kommun där hon arbetat som socialchef.


- När jag fick frågan om jag skulle vilja leda socialförvaltningen i Åstorp blev jag stolt, att få förtroendet att leda en av de viktigaste förvaltningarna inom kommunal verksamhet är stort för mig, förklarar Monica.

Monica bor i Bälinge, strax utanför Perstorp med sin man. Hon har en bakgrund som är väl förankrad inom vård och omsorg. Hon började sin yrkeskarriär som 18-åring inom hemtjänsten i Perstorps kommun. Därefter arbetade hon en tid på ett nystartat gruppboende och genomförde sedan studier i beteendevetenskap.

Sedan dess har hon arbetat som ledare i uppemot 20 år, såväl privat som kommunalt på olika nivåer, men vård och omsorg har alltid legat henne varmt om hjärtat. Bland annat har hon arbetat inom området i flera skånska kommuner som Klippan, Höör och Båstad. Hon ser sitt ledarskap som tydligt, kommunikativt och målinriktat.


- Jag brinner för att ge kommuninvånaren det stöd som de är i behov av i sin vardag och hoppas att min erfarenhet kommer vara till stor användning i Åstorp. Vi står, liksom många andra kommuner, inför en hel del spännande och tuffa utmaningar och jag tror att mitt ledarstöd kan bli betydelsefullt i socialförvaltningens utvecklingsarbete.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Monica Ehnberg

Socialchef på socialförvaltningen

 

tel: 042-640 30

monica.ehnberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-13
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna