Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Montessoriskolan Filosofen lägger ner grundskoleverksamheten

Kommunen har i veckan fått det tråkiga besket om att styrelsen för den privatdrivna Montessoriskolan Filosofen beslutat att vid höstterminens slut 2015 lägga ner grundskoleverksamheten vid Filosofen. Filosofens förskola kommer inte att påverkas av beslutet.

- Det är ett tråkigt besked som vi tagit emot av rektor Gunilla Weiler Pihlqvist. Vi på bildningsförvaltningen vill passa på att tacka för det goda samarbete som kommunen har haft med ledningen och personalen på Filosofen under alla år, berättar Annika Hoppe, förvaltningschef för bildningsförvaltningen i Åstorps kommun.


Samtidigt hälsar bildningsförvaltningen Filosofens elever och  vårdnadshavare varmt välkomna till kommunens skolor.


- Våra skolor kommer på bästa sätt att göra att övergången och byte av skola så bra och smidig som möjligt.


När du vill veta mer, kontakta...

Filosofens informationlänk till annan webbplats


Senaste publiceringsdatum: 2015-11-26
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer