Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Nu finns fettrattar att hämta gratis hos Medborgarkontoret

En blå fettratt i en PET-flaska.

Foto: NSVA

Snart är det jul och för många innebär det mycket matlagning. För att undvika stopp i avloppen är det viktigt att inte hälla ut fett och olja direkt i diskhon.

Fettet från matlagning kan i värsta fall leda till översvämning. Det lockar även till sig råttor till avloppsledningarna.

 

Det finns flera sätt att slänga matfett. Att hälla matoljan i en plastflaska med lock och lägga den i restavfallet är ett bra tips. NSVA delar ut gratis fettrattar som nu går att hämta hos Medborgarkontoret i Åstorp.

 

När du har friterat eller stekt färdig, så häller du fetter i flaskan och stänger locket. När flaskan är full så slänger du den i restavfallet. Fettratten återanvänder du.

När du vill veta mer, kontakta...

Medborgarkontoret

Storgatan 7

265 80 Åstorp

 

Telefon: 042-640 00

E-post: kommun@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-11-29
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer