Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Här börjar promenaden upp till Nyvångshögen

Här börjar promenaden upp till Nyvångshögen. Foto: Michael Svensson / Åstorps kommun

Nyvångshögen kan nu besökas av allmänheten

Nu har Åstorps kommun möjliggjort så att kommuninvånarna kan ta del av vyerna från utsiktsplatsen uppe på Nyvångshögen. Detta är första steget i att göra i ordning rekreationsområdet. På sikt ska bland annat skog röjas.

Från den 1 augusti och framåt är utsiktsplatsen öppen för allmänheten. För allas säkerhet har Åstorps kommun satt upp staket och skyltar uppe på utsiktsplatsen som visar att man inte får beträda toppen på högen då det annars finns en risk att man störtar ner eller orsakar ett grusras.


- Detta är första etappen på att göra i ordning området för allmänheten. Ett fortsatt arbete med kultur- och fritidsförvaltningen kommer att ske för att göra Nyvångshögen till en fin sevärdhet dit man kan ta familjen eller hunden på utflykt, säger Ronny Sandberg, kommunstyrelsens ordförande i Åstorps kommun.


Under våren 2018 köpte Åstorps kommun det välkända minnesmärket och har sedan dess arbetat för att göra om det till ett rekreationsområde för invånarna. En överenskommelse har skett med Nyvång Airsoft Alliance, som idag anordnar soft air gun-spel på området, att allmänheten inte får vistas på området på onsdagskvällar och lördagar då spelverksamhet pågår.


När: Öppet från 1 augusti 2018. På onsdagar klockan 18:00-22:00 samt lördagar klockan 08:30-17:00 nyttjar Nyvång Airsoft Alliancelänk till annan webbplats området för spel.


Plats: Från parkeringen utanför Nyvångs gruvmuseumlänk till annan webbplats, via gånggrind in till området.


Adress: P:a Gamsgatan 5, 265 50, Nyvång.


Om Nyvångshögen


Nyvångshögen vid gruvområdet utanför Åstorp är uppemot 30 meter hög på dess högsta topp. Gruvan var i drift 1911-1966 och var under den tiden en av Sveriges största stenkolsgruvor. I Nyvång går det även att besöka gruvmuseet för att lära sig mer om hur gruvbrytningen gick till.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Ronny Sandberg

Kommunstyrelsens ordförande

 

tel: 042-64020

ronny.sandberg@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-08-07
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna