Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Stationshuset lyses upp i orange för att uppmana att ta ställning mot våld mot kvinnor

Stationshuset upplyst i oranget.

Den 25 november är den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och startskottet för 16 dagar av aktivism mot könsbaserat våld.

De 16 dagarna av aktivism startade 1991 på initiativ av Women’s global leadership institute och sträcker sig nu hela vägen till Åstorp. Under helgen kommer Stationshuset lysas upp för att uppmärksamma denna viktiga fråga.

 

‑ Jag är stolt över att Åstorp visar sitt engagemang i en av de viktigaste utmaningarna vi har. Regeringens beslut att skärpa lagstiftningen mot utländska barnäktenskap är ett led i det arbetet. Genom att lysa upp vårt Stationshus tar vi ställning för att kvinnors
rättigheter också är mänskliga rättigheter, säger kommunchef Lena Mårtensson Stenudd.

Senaste publiceringsdatum: 2018-11-30
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2018-12-12

  Lugn stämning på Björnekullaskolan


  Trots förra veckans händelser har skolverksamheten fungerat bra på Björnekullaskolan. Stämningen på skolan bedöms som lugn och trygg men med en ökad medvetenhet om vilka rutiner som ska följas vid hot och våld. Elevhälsoteamet och skolkurator finns fortsatt på plats för att möta eventuell oro.
  » Läs mer


 • 2018-12-07

  Låg hotbild mot Björnekullaskolan


  Polisen har gjort bedömningen att hotbilden är mycket låg och att Björnekullaskolan därmed kan ha öppet som vanligt på måndag. Det gäller även övriga skolor runt om i kommunen.
  » Läs mer


 • 2018-12-06

  Björnekullaskolan har utsatts för hot


  Björnekullaskolan i Åstorp har under torsdagen utsatts för ett hot om en skolskjutning. Polisen är underrättad och samverkan sker kontinuerligt mellan skolan och polisen. Skolan kommer att vara öppen som vanligt under fredagen.
  » Läs mer