Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Stationshuset lyses upp i orange för att uppmana att ta ställning mot våld mot kvinnor

Stationshuset upplyst i oranget.

Den 25 november är den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och startskottet för 16 dagar av aktivism mot könsbaserat våld.

De 16 dagarna av aktivism startade 1991 på initiativ av Women’s global leadership institute och sträcker sig nu hela vägen till Åstorp. Under helgen kommer Stationshuset lysas upp för att uppmärksamma denna viktiga fråga.

 

‑ Jag är stolt över att Åstorp visar sitt engagemang i en av de viktigaste utmaningarna vi har. Regeringens beslut att skärpa lagstiftningen mot utländska barnäktenskap är ett led i det arbetet. Genom att lysa upp vårt Stationshus tar vi ställning för att kvinnors
rättigheter också är mänskliga rättigheter, säger kommunchef Lena Mårtensson Stenudd.

Senaste publiceringsdatum: 2018-11-30
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer