Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Resvaneundersökning

Undersökningen har skickats ut till cirka tio procent av Skånes vuxna befolkning

Svara på Skånes största resvaneundersökning

Just nu pågår Skånes största reseundersökning någonsin. I Åstorps kommun frågar vi 2230 slumpvis utvalda personer om hur de har rest under en speciell dag. Resultatet kommer användas för att följa upp hur resandet ser ut i kommunen men också i Skåne i stort.

Du som har fått undersökningen hemskickad får svara på ett antal bakgrundsfrågor och sedan fylla i alla resor du gör under en dag i en resedagbok.

 

Ur resvaneundersökningen går det bland annat att se hur många som går, cyklar, kör bil eller åker kollektivt och till vilka ärenden. Det ger en viktig bild av nuläget och hjälper till att skapa ännu bättre möjligheter att cykla, köra, åka och gå i Skåne.


Har du fått ett kuvert hem i brevlådan och är utvald att svara vill vi verkligen uppmana dig till att delta. Ditt bidrag är viktigt.


Om undersökningen

Region Skåne har tillsammans med Skånes samtliga kommuner skickat ut en undersökning till 113 000 slumpvist utvalda skåningar. Det motsvarar mer än 10 procent av Skånes vuxna befolkning.


Undersökningen är den tredje som gjorts om resvanorna i Skåne. De två tidigare genomfördes 2007 och 2013. Bakom undersökningen står Region Skåne, Skånes kommuner och Trafikverket.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Jonas Hedlund

Strateg hållbart resande

Region Skåne

 

tel: 076-887 04 85

jonas.hedlund@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2018-10-19
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer