Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Parkourbana liknande den som ska anläggas på torget i Hyllinge

Exempel på en parkourbana, liknande den som ska anläggas på torget i Hyllinge. Foto: Lappset

Torget i Hyllinge byggs om – för aktiviteter och mötesplatser

Nu påbörjas ombyggnationen av torget i Hyllinge – och det blir ett riktigt lyft! Förutom nya gångvägar, sittplatser och planteringar så ska en parkourbana anläggas.

Tanken med ombyggnationen av torget i Hyllinge är att det ska bli en trevlig mötesplats med aktiviteter i fokus. Bland annat anläggs en parkourbana. Parkour är en sport som växer sig allt starkare och tanken är att vi ska skapa förutsättningar till fysisk aktivitet under spännande och annorlunda former.

 

Vi strävar efter att arbetena ska påverka torgets omgivning i så liten utsträckning som möjligt. Till våren räknar vi med att vi har ett attraktivt torg som står redo för parkourutövare, träningsintresserade eller de som bara vill njuta ute av den härliga vårvärmen.

 

När du vill veta mer, kontakta...

Jörgen Wallin

Teknisk chef

Åstorps kommun

042-640 80

jorgen.wallin@astorp.se


Senaste publiceringsdatum: 2017-12-14
Sök på hela astorp.se

Michael Svensson

Kommunikatör, webbansvarig

Åstorps kommun

Tel. 042 - 643 22

michael.svensson@astorp.se

Senaste 3 nyheterna

 • 2018-07-20

  Stort evenemang på Gamla torg - Allsång med Riksteaterföreningen Åstorp


  Det har varit ett fullspäckat schema för de yngre nu i sommar. Här kommer något för de något äldre -- Allsång! Boka in torsdagen den 26 juli kl 19 om du inte redan gjort det. Fri entré!
  » Läs mer


 • 2018-07-19

  Fortsatt eldningsförbud i Åstorp


  Den senaste tidens sommarvärme och solsken innebär att det är extremt torrt i markerna och därmed stor risk för antändning och brandspridning i terrängen. Den 14 april utfärdades eldningsförbud i kommunen och det gäller fortfarande.
  » Läs mer


 • 2018-07-10

  Åstorps kommun hjälper djuren i torkan!


  Det är tuffa tider för böndernas djur – varje grässtrå räknas! Och vi vill naturligtvis gärna hjälpa till och erbjuder därför bönder att använda en del av kommunens marker till förfogande eller för att klippa ner gräset och använda som foder. Vissa ytor går att stängslas till tillfälligt bete. Ytorna varierar allt från 1 till 10 hektar.
  » Läs mer