Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Tovertalfel - ett digitalt spel till personer med demenssjukdom

Spelet Tovertafel.

Under veckan har vård- och omsorgsboendet Astern installerat spelet Tovertafel, som hjälper personer med demenssjukdom genom fysisk och kognitiv aktivitet.

Personalen på Astern fick i veckan en utbildning i spelet och är nu Tovertadelambassadörer. Det digitala spelet knyter samman personer med varandra och sin omgivning, samtidigt som den lockar till rörelse. Spelen har utvecklats särskilt för personer med demens och kan spelas både självständigt och under handledning.

 

De interaktiva spelen bryter passivitet genom att stimulera både fysisk och kognitiv aktivitet och uppmuntrar dessutom till social interaktion. Det handlar om att ha roligt och förundras.

 

Tovertafel är en sorts projektor som monteras i taket och riktas mot ett bord. Eftersom de färgglada föremålen svara på hand- och armrörelser kan de boende leka med själva ljuset.

När du vill veta mer, kontakta...

Kristian Håkansson

Områdeschef

Socialförvaltningen

kristian.hakansson@astorp.se

Senaste publiceringsdatum: 2019-03-13
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer