Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Vädervarning klass 2 under fredag

SMHI har utfärdat en vädervarning klass 2 för Skåne och Halland under fredag. Det djupa lågtrycket kan medföra stormbyar på 25-27 m/s över Skåne i morgon eftermiddag.

Lågtrycket kommer in under förmiddagen vid kl. 10:00-11:00 då vinden kommer att tillta fram till kl. 16:00-17:00 då kulmen nås, enligt SMHI:s prognos. På grund av regnet som kommer under natten väntas små vattendrag i kustområdet framförallt i norra delen av Västra Götalands län lokalt gå upp till klass 1 nivå under fredagen.

 

Trafikverket stänger ett antal järnvägssträckor från fredag eftermiddag klockan 14.00 av säkerhetsskäl. Sträckan mellan Helsingborg - Åstorp och omvänt ställs in.

 

Läs mer om vilka sträckor som kommer att stängas av på Skånetrafikens hemsida.

Skånetrafikenlänk till annan webbplats

 

Så här kan du förbereda dig

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att ta in alla lösa föremål från sina trädgårdar och balkonger. Det kan t.ex. vara att hala flaggor, ta in krukor och andra lösa föremål, stänga fönster, balkong- och altandörrar. Det är alltid säkrast att vistas inomhus när det blåser som mest för att inte riskera att bli skadad av kringblåsande föremål. Båtägare bör även se över sina förtöjningar så att båtarna ej slits under stormen. Det kan även bli störningar i trafiken på grund av den kraftiga vinden och nederbörden. För kollektivtrafiken se Skånetrafikens hemsida.

 

Vid stormar finns risk för störningar i elnätet. När strömmen är borta märker vi hur beroende vi är av den i vår vardag. För att bli mindre sårbar kan följande vara bra att ha hemma:

 

 • En batteridriven transistorradio
 • Ficklampa
 • Färska batterier
 • Kontanter
 • Stearinljus, värmeljus
 • Tändstickor
 • Lite konserver som t ex soppa
  Gärna ett stormkök eller en fotogenvärmare

 

Om du bor utanför tätorten behöver du kanske förbereda dig lite mer med t ex en extra
värmekälla.

Senaste publiceringsdatum: 2019-03-08
Sök på hela astorp.se
Senaste 3 nyheterna

 • 2019-12-06

  Presentation av ortsanalyser i Åstorps kommun


  Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ortsanalyser för Åstorp, Hyllinge, Kvidinge och Nyvång. Den 17 december är du välkommen att ta del av resultatet som kommer vara ett viktigt underlag i kommunens fortsatta arbete med samhällsplanering.
  » Läs mer


 • 2019-12-05

  Vad är ett bra bibliotek för dig?


  Under våren 2020 gör vi en satsning på att förnya barn- och ungdomsavdelningen på det centrala biblioteket i Åstorp. Nu behöver vi din hjälp för att skapa ett ännu bättre bibliotek för Åstorpsborna.
  » Läs mer


 • 2019-12-03

  Hämta sand för halkbekämpning


  I början av veckan har det varit halt runt om i kommunen. Du är välkommen att hämta sandningsgrus på Annedalsgatan 5 när du behöver halkbekämpa utanför ditt hus.
  » Läs mer