Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Sommarjobb

Sista ansökningsdagen för sommarjobb är den 24 mars 2019.

 

Vad gäller om du vill sommarjobba hos oss?

Du behöver inte ha någon erfarenhet för att få sommarjobb hos oss men du måste vara skriven i Åstorps kommun, ha avslutat årskurs 9 men ännu inte börjat årskurs 3 på valfritt gymnasieprogram.Vad får du arbeta med om du är minderårig?

Du får arbeta med i princip alla jobb inom kommunens verksamheter, tex inom kök, vård/omsorg, vaktmästeri eller park.


Du får dock inte arbeta med farliga kemikalier, tunga lyft där du kan skada dig eller köra maskiner utan behörighet. Det ska även göras en riskbedömning av arbetsplatsen innan du börjar arbeta, den gör du tillsammans med din handledare. Om du inte fyllt 16 år måste du även ha godkännande från din vårdnadshavare. Mer information hittar du i broschyren ”Så får barn och ungdomar arbeta”länk till annan webbplats som du kan ladda ner kostnadsfritt från Arbetsmiljöverket.


Hur ansöker du?

Lediga jobb utannonseras på Offentliga jobblänk till annan webbplats och syns då både på vår hemsidalänk till annan webbplats och Platsbankenlänk till annan webbplats. När sommarjobben är utlysta så ansöker du digitalt via den länk som vi uppger i annonsen.


  • För att söka skapar du en profil på Offentliga Jobb, det är gratis och gäller endast för att söka de jobb som annonseras ut på deras hemsida.
  • Fyll i alla uppgifter du kan när det gäller vilka skola du går på, praktikplatser och eventuella jobb du haft. Detta blir tillsammans det som kallas för ett CV eller meritförteckning.
  • Skriv ett personligt brev och berätta kort om dig själv och dina intressen.
  • Om du vill ha tips på hur man skriver ett personligt brev eller ett CV söker du enklast på internet och använd sökorden "personligt brev", "CV" eller "meritförteckning".

 

Bra att veta:

  • Ansökningsperioden för 2019 stängder den 24 mars
  • Lediga platser annonseras ut på kommunens hemsidalänk till annan webbplats, hos Platsbanken och Offentliga Jobb.
  • Bekräftelse skickas ut under maj månad, du får även besked om du inte fått någon plats

Gör testet

Sommarjobb, praktik, feriejobb? Hur fungerar det att arbeta i en kommun? Är du nyfiken på ett särskilt yrke? Hur gör du det bästa av ditt sommarjobb? Testa dina kunskaper på En kurs om Sveriges viktigaste jobb!länk till annan webbplats, där får du också tillgång till enkel och lättläst information om kommuner och anställning.


Välkommen som medarbetare i Åstorps kommun!


Senaste publiceringsdatum: 2019-02-27
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Anna Törnkvist
Arbetshandledare
0734-254249

anna.tornkvist@astorp.se