Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Coronaviruset Covid-19 påverkar vårt lokala näringsliv på många sätt och läget förändras kontinuerligt. För att underlätta din informationsinhämtning har vi samlat några länkar där du kan hålla dig uppdaterad.


Information om coronaviruset till företagare


Åstorps kommun samarbetar med Arbetsförmedlingen för att underlätta rekryteringsarbete och matchning. Här får både du som arbetsgivare tips och råd:


Stöd för arbetsgivarelänk till annan webbplats

 


Näringslivet och vårt näringslivsklimat

I Åstorps kommun finns cirka 1300 aktiva företag, vara 530 är aktiebolag. Företagen verkar inom många olika branscher, varav logistik och handel är de som idag sysselsätter flest personer.

Företagsfrukost, företagsluncher och andra aktiviteter

Näringslivsaktiviteter »

Önskar du att få nyhetsmail av oss kring företagsfrukostar, företagsluncher och andra möjligheter till att mötas på samt annan information som kan vara till nytta så maila dina kontaktuppgifter till vår näringslivsutvecklare. Kontaktuppgifter finns i högerspalten.


ÅSTORP I CENTRUM
Åstorp, Åstorps kommun, Familjen Helsingborg
Så här långt är det till Åstorps centrum från de andra orterna med bil
Bjuv:11 min
Ängelholm:21 min
Båstad:35 min
Helsingborg:20 min
Höganäs:30 min
Klippan:16 min
Landskrona:31 min
Perstorp:28 min
Svalöv:32 min
Örkelljunga:22 min

Vår placering i Familjen Helsingborg
Åstorps kommun ligger centralt placerat i Nordvästra Skåne. Många av de företag som verkar här och flyttar hit  ser det geografiska läget med sina logistiska fördelar, som en av de avgörande faktorerna. Europavägarna E4 och E6 passerar kommunen tillsammans med riksväg 21.  


Företagsklimatet

Kommunens arbete med att stärka företagsklimatet i kommunen ger resultat. Vi har idag en god placering på Svenskt Näringslivs ranking och Öppna jämförelser från SKL. Kommunen arbetar ständigt med att ständigt förbättra vår insatser till företagen.


Familjen Helsingborg

Familjen Helsingborg består av elva kommuner i nordvästra Skåne. Samarbetet mellan kommunerna är väl utvecklat och bidrar till att öka intresset för kommunen och nya etableringar.


Näringslivsenheten 
Näringslivsenheten arbeter tillsammans med företagare och medarbetare inom kommunen att utveckla den lokala näringslivsmiljön, exempelvis genom nya etableringar, nya företag och bättre service till företagen inom kommunen.


Åstorps Näringslivsforum, är ett forum där företagare, tjänstemän och politiker träffas fyra gånger om året, för att stärka samverkan inom kommunen.


Turism och destinationsutveckling

Vårt gemensamma varumärke, Söderåsen, ska stärkas genom ett projektarbete med finansiering från Leader Skåne nordväst, år 2018-2021. Arbetet sker tillsammans med de tre övriga kommuner på Söderåsen Bjuv, Klippan och Svalöv.
Senaste publiceringsdatum: 2020-04-03
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Susann Cardell
Näringslivsutvecklare/turism
042-643 83
0731-487560
susann.cardell@astorp.se

 

Medborgarkontoret

Besöksadress:
Storgatan 7
265 80 Åstorp

Tfn: 042-640 00
Fax: 042-506 23
E-post: mbk@astorp.se