Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Yrkes-SM 2020

Yrkes-SMS arrangeras den 22-24 april 2020 i Helsingborg. Upp emot 30 000 besökare förväntas att komma dit för att inspireras av Sveriges yrkesskickligaste ungdomar.

 

Yrkes-SM 2020 – Sveriges största och jobbigaste yrkesevenemang för ungdomar – arrangeras den 22-24 april på ett ca 25 000 kvm stort evenemangsområde vid Olympia Park i Helsingborg Under dagarna kommer cirka 50 yrkes att finnas på plats för att tävla och visa upp sig. Omkring 250 tävlande ungdomar, som har kvalificeras sig via regionala deltävlingar runt om i Sverige, kommer att tävla i olika yrken.

 

Men Yrkes-SM är så mycket mer än tävlingar. Genom olika besöksaktiviteter och information ger Yrkes-SMS ungdomar (och vuxna) möjligheter att få en konkret inblick i moderna yrkesutbildningar. Det kan beskrivas som ett stort multi-prao, perfekt för studiebesök och inspiration.

 

Varför är Yrkes-SM viktigt?

Kompetensförsörjning lyfts fram som en av de största utmaningarna till varför mpnga företag inte kan växa och vara konkurrenskraftiga både på nationell och internationell nivå. Idag är det brist i tre av fyra yrkes och det är svårt att rekrytera personer med rätt kompetens. Orsakerna är flera till varför matchningen på arbetsmarknaden inte fungerar.

 

Fler ungdomar och personer som står utanför arbetsmarknaden behöver välja yrkesutbildningar för att kunna matcha efterfrågan av arbetskraft.

 

Ditt företag kan engagera sig!

Känner ni igen er? Det är därför vi behöver er så att ni kan visa upp vilka fantastiska möjligheter det finns inom de olika branscherna! För att fler elever ska bli intresserade måste de få se, prova på och ställa frågor till er som arbetar på olika företag! En femtonåring känner i genomsnitt till femton yrken, vilket begränsar deras val av gymnasieprogram. Samhället behöver ta ett gemensamt ansvar för att kunna möta kompetensförsörjningens utmaningar tillsammans.

 

  • Förväntas 30 000 besökare
  • Ska 250 ungdomar tävla i ca 50 olika yrken
  • Möts företagsrepresentanter och ungdomar
  • Finns företag, organisationer, utbildningar, elever, volontärer och massa andra personer på plats.

 

Ta tillfället i akt och visa upp er verksamhet samtidigt som ni träffar ungdomar och bidrar till att säkra den framtida kompetensförsörjningen!

 

Ditt företag kan bidra på olika sätt

Det lokala prova-på-torget
Här ska lokala företag inspirera och prata med besökarna. Ert företag tillhandahåller en prova på aktivitet som eleverna kan testa för att väcka intresse och engagemang för ett yrke, bransch och utbildning. Exempel på aktiviteter: köra en robot, vispa maräng, lösa en uppgift, duka ett bord, göra en visselpipa i plåt, testa arbetskläder, tapetsera m.m. Endast fantasin sätter gränser! Här ska det vara kul och massor av inspiration!

 

Pris: Gratis för er som företagare!

 

Utställare inne på mässområdet
Här köper man sin monterplats och ni som företag får möjlighet att visa upp er.

 

Pris: Kostnad är 800kr/kvm inomhus och 500kr/kvm utomhus.

 

Partner
Bli en av evenemangets lokala samarbetspartners som bidrar med särskilda insatser.

 

Pris: Diskuteras beroende på avtal

 

Information
Sprid kännedom om Yrkes-SM i era kanaler och till människor som ni möter. Kom också och besök Yrkes-SM i Helsingborg den 22-24 april 2020.

 

Senaste publiceringsdatum: 2019-06-27
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Dokument