Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Akut hjälp för barn och unga

Har du behov av akut hjälp? Här finns telefonnummer som du kan ringa till och information och kontaktuppgifter via länkar om du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.

112
Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Telefonnummer: 112


114 14
Polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.
Telefonnummer: 114 14
Från utlandet: 0046-77-114 14


Socialjour
Socialjouren hjälper till om du är i behov av akut stöd i en utsatt situation när övriga socialtjänsten inte finns tillgänglig under kvällar, veckoslut och helger. Det kan handla om våld, missbruk, familjevåld och övergrepp eller om du misstänker att någon annan far illa.
Åstorps kommun ingår i Socialjouren Skåne Nordväst.
Telefonnummer 042-10 68 69 
Måndag-torsdag kl 17.00-24.00
Fredag kl 17.00-02.00
Lördag kl 10.00-02.00
Söndag och helgdagar kl 10.00-24.00 (om helgdagen inträffar på en fredag eller lördag har jouren öppet till 02.00)


Sjukvårdsrådgivningen 1177
Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård , ger dig råd och hänvisar till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.
Telefonnummer: 1177


UMO - ungdomsmottagning på nätet

UMO är en webbplats för alla mellan 13 och 25 år.  På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere, har frågor om sex, hälsa, relationer och mycket annat.
UMO - ungdomsmottagning på nätetlänk till annan webbplats


Psykiatrisk akutmottagning
Barn- och ungdomspsykiatriska akutavdelningen är regionövergripande och finns i Malmö, kontaktuppgifter via länklänk till annan webbplats


Barnens hjälptelefon, BRIS
Till BRIS kan man ringa om man vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefonnummer: 116 111


BRIS vuxentelefon
BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal.
Telefonnummer: 077-150 50 50


Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chatjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst.

Jourhavande kompislänk till annan webbplats


Kvinnofridslinjen
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
Telefonnummer: 020-50 50 50


Brottsofferjouren
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information.
Telefonnummer: 0200-21 20 19


Nationella hjälplinjen
Hit kan du ringa om du har en psykisk kris eller befinner sig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd.
Telefonnummer: 020-22 00 60


POSOM-gruppen

POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer och består av representanter för socialtjänst, hälso- och sjukvård, trossamfund, polis och räddningstjänst. Gruppen ska kunna agera som lednings- och insatsgrupp vid oförutsedda större kriser och händelser.

Senaste publiceringsdatum: 2019-03-07
Sök på hela astorp.se