Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Om dina föräldrar inte bor tillsammans


Om dina föräldrar bestämmer sig för att inte längre bo tillsammans förändras mycket för dig. Du kanske känner dig arg och ledsen och har mycket funderingar. Även om dina föräldrar aldrig har bott tillsammans kanske du känner igen frustrationen.


Det är mycket som ska bestämmas när föräldrar bor på olika håll och har ett gemensamt ansvar för dig som barn. Vårdnaden, var du ska bo och hur kontakten med den andra föräldern ska se ut är viktiga frågor för föräldrarna. Det är också viktigt att föräldrarna lyssnar på dig och hur du känner det.


Föräldrar kan få hjälp att komma överens


Det kan vara svårt att komma överens om viktiga frågor rörande barn. Därför finns det möjlighet för föräldrar att söka hjälp för att komma överens om vårdnaden, var du ska bo och hur kontakten med den andre föräldern ska se ut.


Behöver du också någon att prata med?


När det ska fattas beslut som berör dig så är det viktigt att du får säga din mening. Om du och dina föräldrar har samtal med socialtjänsten och familjerätten ska de lyssna på dig. Det kanske inte blir som du vill, men du har alltid rätt att få förklarat för dig varför det blev på ett annat sätt.

 

Senaste publiceringsdatum: 2019-07-30
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Familjerätten Helsingborg

Telefon 042-10 36 00
Måndag, Tisdag, Torsdag och Fredag kl 10-12
Onsdag kl 15-17

Familjerådgivningen i Ängelholm, Båstad, Åstorp och Örkelljunga
Bruksgatan 29 A
262 35 ÄNGELHOLM
0431-185 70
Fax: 0431-197 70