Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Renhållning, avfall och återvinning

NSR ansvarar för renhållningsverksamheten i Åstorps kommun. Förpackningar och tidningar från hushåll går bra att lämna på FTIs återvinningsstationer. Möbler och husgeråd som du inte längre vill ha kan du lämna till Activa, så kan de komma till nytta och glädje hos någon annan.

Närmsta återvinningsstation i Åstorps kommun

Grovsopor

NSRs återvinningscentral
Gasverksvägen 1, Åstorplänk till annan webbplats
» Öppettider m.m.länk till annan webbplats

Kontakta NSR alltid när: 

 

  • Ägarbyte - blankett finns på www.nsr.selänk till annan webbplats 
  • Utebliven tömning: 
  • Ändring av abonnemang 
  • Beställningar
  • Saknar kärl, röda boxen, påshållare 
  • Fakturafrågor 
  • Ansökan om dispens


Avfall
NSR AB ansvarar för den kommunala renhållningen i Åstorps kommun. Det är till NSR du vänder dig med frågor om din avfallshämtning, ändring av abonnemang, beställning av tjänster samt allmänna frågor om källsortering.  Du finner kontaktuppgifter till NSR i kolumnen till höger.

Stora mängder avfall
Sorterat grovavfall och farligt avfall från privatpersoner och småföretagare kan lämnas till NSRs återvinningscentral i Åstorp. För information om besökssystem, regler och priser se https://nsr.se/atervinningscentraler/atervinningscentral-astorp/länk till annan webbplats

 

På återvinningscentralen checkar du in med ditt körkort eller ditt ÅVC-kort. Då registreras ditt besök och du kan i terminalen se hur många fria besök du har kvar. Om du saknar svenskt körkort kan du ansöka om ett ÅVC-kort. Du hittar blanketten i spalten till höger (länk under läs vidare). Fyll i den och ta med till återvinningscentralen vid ditt nästa besök. Tänk på att ta med giltig legitimation och ditt kundnummer hos NSR (finns på din senaste faktura).

 

Besök NSRs hemsida eller ring till NSR för mer information om hur ditt avfall ska sorteras och för information om återvinningscentralens öppettider. Företagare får lämna avfall mot en avgift, besök NSRs hemsida för mer information om priser.

Farligt avfall
Farligt avfall kan du som bor i villa lägga i "Röda boxen" som ingår i ditt avfallsabonnemang eller lämna in det på NSRs återvinningscentral. Tänk på att helst lämna avfallet i sin originalbehållare. Om detta inte möjligt märka vilken typ av farligt avfall det är.


Förpackningar och tidningar

Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) har två återvinningsstationer i kommunen (se var i inforutan ovan). En återvinningsstation är till för förpackningar och tidningar från privatpersoner och hushåll. Grovsopor och annat hushållsavfall lämnas i grovsoprum eller på NSRs återvinningscentral.


Återvinningsstationerna är tillgängliga dygnet runt och får endast användas av hushållen. Företag kan lämna förpackningar och tidningar gratis på NSRs återvinningscentraler.


Återvinningsstationerna sköts och drivs av Förpacknings- och
tidningsinsamlingen (FTI). Åstorps kommun ansvarar inte för skötsel eller
tömning av återvinningsstationerna. För frågor eller synpunkter kring återvinningsstationerna kontakta FTI.

Möbler och husgeråd som går att återanvända
Möbler och husgeråd kan du lämna in på återvinningen Activa. Kontaktuppgifter finns i högerspalten. Man kan även komma överens om att få det upphämtat hemma i bostaden. Det kan lämna användbara saker på NSRs återvinningscentral i Åstorp också.

Senaste publiceringsdatum: 2018-01-18
Sök på hela astorp.se
Kontakt

NSR kundservice

Tel. 042- 400 13 40
kundservice@nsr.se
www.nsr.selänk till annan webbplats


NSRs återvinningscentral
Tel. 042- 37 44 10
Öppettider m.m.länk till annan webbplats»


FTI kundtjänst

Tel. 0200- 88 03 11

info@ftiab.se

www.ftiab.selänk till annan webbplats


Återvinningen Activa
Tel. 042- 671 65

Läs mer >>


Kommunstyrelseförvaltning

Teknik- och serviceenheten

tekniska@astorp.se


Storgatan 7
265 80  ÅSTORP

Tel. 042- 640 00