Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Konsthallen

Välkommen till Konsthallen på Åstorps bibliotek!

Utställning: Elsa Grave - Jag föddes i en gruva


Datum: 8 mars - 15 maj
Tid: Bibliotekets bemannade öppettider
Plats: Konsthallen, Åstorps bibliotek
Biljettinformation: Fri entré
Arrangeras av: Åstorps bibliotek

Vernissage: 8 mars kl. 14:00-17:00

Åstorps konsthall har den stora äran att få presentera en liten samlingsutställning med ett stort konstnärskap: Nyvångsbördiga Elsa Grave (1918 – 2003).

Titeln till utställningen i är tagen från Curt Strömblads dokumentär om Elsa Grave från 1989, och redan då var hon en levande legend i poesi-Sverige.
I utställningen på Åstorps konsthall vill vi belysa hela hennes mångfacetterade konstnärskap genom att visa såväl hennes bildkonst som poesi. Moderskapet, frihetslängtan och ett engagemang i miljöfrågor hörde till hennes teman, och dessa skildrade hon med skarpa ögon och mustig ironi. Hennes verk är samtidigt igenkännande nära, komplexa som radikala, och minst lika aktuella idag som den gången de gjordes.

Elsa Grave föddes 1918 i Gunnarstorp och växte upp med sin familj i Nyvång, i nära anslutning till ”bunken”, som ofta har en framträdande roll i hennes verk. Hon var en av 1900 – talets stora poeter och hennes litterära verksamhet omfattar nästan ett halvt sekel. Hon var också en efterfrågad uppläsare och bildkonstnär.

Söndagen den 8 mars, kl. 14–17.00 firar vi den internationella kvinnodagen med att hålla vernissage för Elsa Graves utställning "Jag föddes i en gruva". I samband med vernissagen bjuder vi in till en hel eftermiddag i Elsa Graves ära med framträdanden från Elsa Grave-sällskapet, konstnären Kalle Brolin, poeten och författaren Åsa Maria Kraft. Konsthallen bjuder även på bakelse och Pommac!

Obs. Begränsat antal platser. Biljetter till vernissagen hämtas på biblioteket eller hos ABF i Åstorp fr.o.m. 18/2 - 7/3.

 

Fredagen den 13 mars, kl.14.00 erbjuder konsthallen en guidad visning av utställningen Elsa Grave – Jag föddes i en gruva, med konstnären och konstpedagogen Nina Jensen.
Obs. Begränsat antal platser, förbokning gäller. Föranmälning sker i biblioteket informationsdisk eller via mejl: jenny.kalliokulju@astorp.se, senast den 12/3. Visningen tar ca 30 min, och ni möts upp utanför konsthallen, i bibliotekets caféavdelning.Välkommen att se utställningen i konsthallen fram till den 15 maj!

Vernissagen är ett samarbete mellan ABF, Åstorps bibliotek och Åstorps konsthall.Vem kan jag kontakta om jag har frågor?
Kontakta konstansvarig, Jenny Kalliokulju, på:
jenny.kalliokulju@astorp.se eller 042-642 26.

Senaste publiceringsdatum: 2020-03-02
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Jenny Kalliokulju

Konstansvarig

jenny.kalliokulju@astorp.se

 

Chantal Kronberg Pusnik

Kultursamordnare

chantal.kronberg-pusnik@astorp.se

Konsthallens öppettider

Måndag - torsdag 10:00 - 19:00
Fredag 10:00 - 17:00
Lördag 10:00 - 13:00
Söndag stängt.

 

Öppettider under jul och nyår hittar du här: bibliotekfh.selänk till annan webbplats

Konsthallen är inte öppen under bibliotekets meröppettider.