Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer
Arkiv Kulturhuset Björnen
Här kan du se gamla evenemang på Kulturhuset Björnen

2017

 • 4 januari
  Nyårskonsert med Tonicaorkestern
  Kl. 18:00
  Arrangör: Åstorps kommun i samarbete med Tonicaorkestern och Åstorps teaterförening
  Välkommen att fira in det nya året tillsammans med oss i Tonicaorkestern och våra härliga solister. Vi bjuder på en härlig blandning av klassisk nyårsmusik så som Johann Strauss d.y. ”Ouvertyren till Läderlappen” och den fartfyllda ”Champagnegaloppen” av H.C Lumbye, men även musik från ”Fantomen på operan” och ledmotivet från ”Star Wars”.

  De fantastiska solisterna Kristina Wiman, sång, kommer framföra några riktigta musikaliska örhängen och trumpetaren Jan Karlsson, till vardags stämledare i HSO och violinisten Matilda Norlöv, som för tillfället går sitt mastersår vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, kommer tillsammans med orkestern bjuda på musik av både Hayden och Saint-Saëns.

  Så luta er tillbaka och njut av ett glittrigt och pampigt program, fullspäckat med underbar musik och sång!

  Biljettpris: 170kr
  Biljetter köpes på Åstorps medborgarkontor, Ticksterlänk till annan webbplats eller på plats.

 

2016

 
 • 8 december
  Julswing med Helsingborgs storband
  Kl. 19:00
  Arrangör: Helsingborgs storband i samarbete med Åstorps kommun
  Swing-in julen med Helsingborgs storband och Kulturhuset Björnen!
 • 27 november
  I Juletid 2016

  Kl. 19:00
  Arrangör: Rockfrontlänk till annan webbplats och Billy Heil Management.

  För fjortonde året i rad bjuder Magnus Johansson och Marcus Ubeda in till ett stämningsfullt julfirande. I år med den specielle gästen Christer Sjögren!

  Biljettpris: 320 kr.
  Finns att köpa på Tobakshörnan och Julius biljettservicelänk till annan webbplats.

 

 • 2 november
  Film: Yarden
  Kl. 18:00
  Arrangör: ABF Nordvästskåne i samarbete med Åstorps kommun.

  Måns Månsson gör sin egen version av Kristian Lundbergs hyllade roman.
  En författare inser att han hamnat djupt ner i en skuldfälla. För att lösa sin situation tvingas han ta det föga glamourösa jobbet som timsanställd i Malmö hamn. Plötsligt känns åren som författare som ett mellanspel. Han är tillbaka i ett liv som tär på både honom och, vad kanske värre är, relationen till sonen.
  Yarden är fritt baserad på Kristian Lundbergs hyllade roman och Måns Månsson tar sig an historien med en imponerande fingertoppskänsla.

  Fri entré!
 • 5 november
  Lördagsmys: Björnen som inte ville sova

  Kl. 11:00
  Arrangör: Åstorps kommun.

  När det blir kallt om hösten lägger sig alla björnar i ide för att vila. Men lilla
  björnen tycker att det är tråkigt att sov bort vintern. Hon vill åka till Spanien som sin kompis fågeln! När pappan har somnat, smyger lilla björnen ut ur idet och börjar ett långt äventyr…

  Med Expressteatern.
  Från ca 4 år.
  Längd: 45 minuter.
  Fri entré, biljett hämtas på Åstorps bibliotek.

 • 13 november
  Vinylpub

  Kl. 15:00
  Arrangör: Åstorps kommun

  Mats Nilsson, som bland annat driver vinylbutiken Electric Mud Records i Örkelljunga, bjuder på svängiga toner i cafét.

  Biljettpris: 80 kr.
  Förköp på Medborgarkontoret, soppa och en dryck ingår.
  OBS! Begränsat antal platser!

 • 20 november
  Lucrezia Borgia

  Kl. 16:00
  Arrangör: Åstorps teaterföreninglänk till annan webbplats.

  En skräckhistoria inspirerad av en pjäs av Victor Hugo. En mäktig känslosam tragedi. Operan är i två akter.
  Cafét är öppet före föreställningen samt i pausen.

  Biljettpris: 170 kr, för medlemmar 140 kr.
  Förköp på Tobakshörnan.
  Ev. kvarvarande biljetter kan köpas på plats.
 • 15-16 oktober
  Symaraton
  Arrangör: Åsbo-Quiltarna.
  Kulturhuset Björnen fylls av syglada personer med ett gemensamt intresse,
  nämligen att sy olika former av lappteknik.
  Välkommen att titta in om du är nyfiken på vad som kan skapas med hjälp
  av tyg, tråd och symaskin!
 • 19 oktober
  Varje våg

  Kl. 19:00
  Arrangör: Åstorps teaterföreninglänk till annan webbplats.

  En föreställning fylld av känslor och livsöden som inte lämnar någon
  oberörd.

  Biljettpris: 170 kr. För medlemmar 140 kr.
  Förköp på Tobakshörnan.
  Ev. kvarvarande biljetter kan köpas på plats.
 • 22 oktober
  Lördagsmys: Vem är var?

  Kl. 11:00
  Arrangör: Åstorps kommun.

  Clownen tänker att ha lite cirkus i sitt kök tillsammans med dockan för att visa barnen lite konster och farliga djur. Men när de ska börja är dockan borta. Clownen letar efter dockan, framför bakom, på, i under och över.
  Under letandets gång träffar clownen på lite andra figurer och saker.
  Med Marianne Lundgren-Ström.

  Från 2,5—5 år.
  Längd: ca 30 minuter.
  Fri entré, biljett hämtas på Åstorps bibliotek.
 • 29 oktober
  Vintage- och Flärdmässa - guld, glitter och glamour!

  Kl. 13:00
  Arrangör: Åstorps bibliotek och Kulturhuset Björnen i samarbete med ABFlänk till annan webbplats.

  Vi förgyller hösten med en Vintage- oc flärdmässa med guldglittrig glamour, modevisning, föreläsare och utställare.
  Här visas allt från kläder, accessoarer, shabby chic till ett särskilt ”Piffrum” där besökare kan bli stylade.

  Biljettpris: 50kr, köpes på plats.
  Se även www.facebook.com/vintageochflardlänk till annan webbplats.
 • 2 oktober Varning för Magnus & Brasse - en hyllningsshow!Kl. 16:00 Arrangör: Åstorps teaterföreninglänk till annan webbplats och Åstorps kommun. En hyllningsföreställning som bygger på Magnus & Brasses klassiska krogshower från 70-talet - personligt godkänd av både Magnus Härenstam och Brasse Brännström! Biljettpris: 170 kr. För medlemmar 140 kr.   Förköp på Tobakshörnan . Ev. kvarvarande biljetter kan köpas på plats.
 • 11 september Kick-off med Rickard SöderbergKl. 16:00 Arrangör: Åstorps teaterförening. Rickard Söderberg är känd för att inte skräda vare sig ord eller sång, och nu presenterar han repertoaren 2016-2017 på sitt alldeles egna sätt. Biljettpris: 130 kr, för medlemmar 100 kr. Förköp av biljetter på Tobakshörnan i  Åstorp. Ev. kvarvarande biljetter kan köpas på plats.
 • 11 maj Filmvisning: Den unge ZlatanKl. 18:00 Arrangör: ABF i samarbete med CineSkåne och Åstorps kommun. Berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev "Ibra" med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för slå sig in i fotbollens finrum. En stenhård kamp både på och utanför planen. TrailerHemsida Fri entré! Biljett hämtas på Åstorps bibliotek.
 • 27 april Filmvisning: Monalisa StoryKl. 18:00 Arrangör: ABF i samarbete med CineSkåne och Åstorps kommun. MonaLisa levde ett helt vanligt Svenssonliv. Tog hand om barnen, lagade mat och lekte på lekplatsen. Arbetade som lärare och älskade musik. Men en dag förändras allt. Hon sjunker in i en djup depression, tappar lusten att leva och börjar självmedicinera med heroin. Tillvaron slås i bitar, och hon förlorar allt hon tidigare levt för. Hur kunde det gå så här långt? Varför? Tidiga minnen och sår från det förflutna skaver inom henne. MonaLisa föddes med ett beroende, togs ifrån sina föräldrar och hamnade på barnhem. Hon förstår att hon måste bryta mönstret, men suget efter drogen som lindrar all smärta är för starkt. Efter år av missbruk möter hon Fredrik, även han sargad av sin bakgrund. Mot alla odds bestämmer de sig för att ta upp kampen mot drogerna, tro på kärleken och försöka förverkliga sina drömmar. Dokumentärfilmaren Jessica Nettelbladt har med kameran följt MonaLisa i över 8 år. Resultatet är en unik berättelse om en verklighet mitt ibland oss. En kärlekshyllning, en sorgesång och en ärlig människoskildring som skakar om och berör. Trailer Fri entré! Biljett hämtas på Åstorps bibliotek.
 • 23 april Lördagsmys: Rena Rama Cirkusen!Kl. 11:00 Arrangör: Åstorps kommunHuller om buller och kalabalik När du sett oss blir du aldrig dig lik Ja här är Rena Rama Cirkusen Jag tror jag smäller av! Här får du träffa den modige storken som är den modigaste av oss alla. Duschormen som kan göra konster och slå knut på sig själv! Fru Pedal som är lindansare, fru och mormor, högt uppe där fåglarna bor, samt många fler roliga cirkusartister med helt otroliga konster! Musikshow för hela familjen med Annette Lindén och Anna Petersson. Fri entré! Biljett hämtas på Åstorps bibliotek
 • 24 aprilDjävla Mansfôlk! En hyllning till Monica Z.Kl. 16:00 Arrangör: Åstorps TeaterföreningJag hade velat träffa Monica Zetterlund. Jag hade velat fråga hur det kändes när Wilhelm Moberg skrev att han var rädd att hon skulle förstöra hans Ulrika -  och hur det kändes efteråt när han ångrade sig...  Jag hade velat träffa Monica Zetterlund. Men jag hann inte. /Åsa Bergh Det blev inspirationen till att göra en föreställning i det lilla, enkla formatet - ett nära möte med publiken. Tillsammans med sina musiker presenterar Åsa Bergh sin hyllning till Monica, och till de fantastiska svenska textförfattare som hon omgav sig med och inspirerade! Det bjuds på klassiska svenska visor med texter av Hasse & Tage, Povel Ramel, Olle Adolphson, Beppe Wolgers, Gustaf Fröding och några till - allt tolkat på artisternas eget sätt! Med Åsa Bergh, Bo Sandberg och Klabbe Hörngren. Biljettpris: 170kr / Medlem 140kr. Förköp på Tobakshörnan i Åstorp.
 • 5 aprilÅstorps teaterförenings årsmöteKl. 19:00 Arrangör: Åstorps Teaterförening Årsmöte med underhållning. Anders Ehrensvärd och Cecilia Lindh underhåller med visor och låtar, sång och gitarr.
 • 7 april Swing & Sweet med Helsingborgs StorbandKl. 19:00 Arrangör: Helsingborgs Storband i samarbete med Åstorps kommun Kom och lyssna på svängig musik från de amerikanska storbandensrepertoar! Biljettpris: 100kr Biljetter köpes i dörren (öppnar 30 minuter innan start).

 • 9 april Familjedag: Inflykt i Underlandet Kl. 13:00 Arrangör: Åstorps kommun (Åstorps bibliotek och Kulturhuset Björnen) i samarbete med ABF. Familjedag med pyssel och inomhusutflykt med picknick och filmvisning av Disneys klassiska Alice i Underlandet-film. Fritt inträde! Biljett måste hämtas på Åstorps bibliotek. OBS! Åldersgräns för film: från 7 år i sällskap med vuxen.
 • 3 april VårkonsertKl. 14:30 Arrangör: Åstorps Musikkår Åstorps och Bjuvs musikkår välkomnar våren med ljuva toner. Inträde 50kr, gofika i pausen 30kr.
 • 24-28 mars KonstutställningArrangör: IASE. Vernissage Skärtorsdag 24 mars kl. 18.00-20.00. Musikunderhållning. Konstlotteri - Minicafé. Fritt inträde!
 • 19 mars Lördagsmys: Barnen i trädetKl. 11:00 Arrangör: Åstorps kommun. I det högsta trädet i den stora skogen bor två små barn. Där i sin koja sitter de dagarna långa och mumsar på äpplen. Men en dag kommer det en elak häxa, som gång på gång försöker lura in dem i en gillrad fälla. Det lyckas till slut med hjälp av en padda, fem daggmaskar och en hemlig sång. Men frågan är, vem är det som lurar vem till slut? En klassisk folksaga i ny tappning, om två barn som lyckas överlista en vuxen som vill dem illa. Föreställningen utmanar och uppmuntrar fantasin och gestaltas lekfullt med enkla medel. Ålder: från 3 år. Längd: ca 30 minuter. Med Banditteatern. Fritt inträde! Biljett hämtas på Åstorps bibliotek.
 • 9 mars Internationell aftonKl. 19:00 Arrangör: Åstorps teaterförening. Med musiker, sångare och dansare från Komvux. Biljettpris: 50kr / Skolungdom 20kr. Biljetter säljes på plats i entrén.
 • 6 mars Puck & JackKl. 13:00 Arrangör: Duvungarna Musikal med barnteatergruppen Duvungarna där barn mellan 6 och 13 år spelar alla rollerna. Biljett finns att köpa på Väsk- och barnvagnsaffären i Åstorp. För mer information, se www.duvungarna.se.
 • 23-26 februari Kulturlovet!Arrangör: Åstorps kommun. För dig mellan ca 10-12 år och dig 65+. Prova på graffiti, broderi med batteri, animera med lera och sjung! Kostnadsfritt, men om du inte anmält att du inte kan komma senast ett dygn innan workshopen börjar kommer du att faktureras 250kr. 23 februari: Prova på Grafitti! Efter en kort presentation av graffitins historia, filosofi och olika spraytekniker skissas och skapas de motiv som senare kommer att målas på väggen under professionell handledning, allt i sann gör det själv-anda! 09:30-12:30 för dig ca 10-12 år 13:30-16:30 för dig ca 65+ 24 februari: Animera med lera! Kom och testa på att animera en kort filmsnutt med hjälp av lera och färgat papper. I små grupper spånar vi fram korta filmidéer som vi sedan ska filma! Filmpremiär i slutet av passet! 09:30-12:00 för dig ca 10-12 år 13:30-16:00 för dig ca 65+ OBS! Inställt! 25 februari: Sjung med Sara! Ny möjlighet kommer att finnas under påsklovet. 26 februari: Broderi med batteri! Gör din egen ljusdesign på tyg med lysdioder, ledande tråd och batteri. Det kan bli en Zombie med självlysande ögon, ett stilrent smycke eller något helt annat. 09:00-12:30 för dig ca 10-12 år 13:30-16:30 för dig ca 65+ Gratis!Anmäl dig här
 • 21-22 februari Spelens hus pop-up!Arrangör: Studiefrämjandet, Spelens hus och Sverok i samarbete med Åstorps kommun. Spelens hus kommer på besök! Spela de senaste brädspelen, utmana en vän i Smash 4, var med på Haiku-workshopen eller ta ett parti Hearthstone. Gillar du manga och anime? Testa haiku! Söndag 21/2 kl 15:00-16:30. Gratis! Se även www.studieframjandet.se
 • 20 februari Mini-Lördagsmys: BabyspaceKl. 11:00Arrangör: Åstorps kommun. Babyspace en föreställning för bebisar om utrymme, tyngdlöshet och rymd. En färd genom kroppens insida och ut i universum. Med hjälp av ljud och projektioner med olika rymdmotiv skapas en resa tillbaka till en krav- och tyngdlös tillvaro. Historien har ingen röd tråd utan bygger på olika händelser uti i rymden och insidan av kroppen där bebisarna har legat för inte allt för länge sedan. Ålder: 0-11 månader. Längd: ca 25 minuter. Med Sagofén Isadora. I samarbete med Kulturrådet. Fritt inträde! Biljett hämtas på Åstorps bibliotek
 • 31 januari Med ögon känsliga för allt - En berättelse om Barbro Hörberg Kl. 16:00Arrangör: Åstorps Teaterförening. Barbro Hörberg var en av Sveriges mest älskade visartister när hon gick bort i april 1976, endast 43 år gammal. Då hade hon hunnit sjunga sig in i svenska folkets hjärtan med visor som ”Med ögon känsliga för grönt”, ”Gamla älskade barn” och ”Sommarö”. Föreställningen är en hyllning till hennes sångskrivargärning, och samtidigt en berättelse om henne själv – och om att vara människa. I föreställningen får vi följa Barbro Hörbergs liv från uppväxten i Göteborg och tiden på flickskolan och teaterskolan i Stockholm, genom åren som revy- och kabaréartist, sångerska och skådespelerska. Vi får även veta mer om mötet med Jan Stenvinkel och tiden med honom i Paris, genombrottet med de egna visorna och hennes bortgång 1976. I föreställningen ingår ett flertal av Barbro Hörbergs visor. Biljettpris: 170kr / Medlem 140kr. Förköp på Tobakshörnan i Åstorp.
 • 27 januari Filmvisning: Blodssystrar + samtalKl. 18:00 Arrangör: ABF i samarbete med CineSkåne och Åstorps kommun. Blodssystrar är en film om systerskap. Den är en nära, visuell långfilmsdokumentär om relationen och den villkorslösa kärleken mellan tvillingsystrarna Julia och Johanna.Filmen är berättelsen om en urstark systersymbios som ofrånkomligt bryts, när vuxenlivet står för dörren. Om det svåra i att skiljas, för att hitta sig själv, om flickor fulla av obändig styrka och kärlek som aldrig tar slut. Efter filmen följer samtal med regissör och producent Malin Andersson. Fritt inträde! Biljett hämtas på Åstorps bibliotek. Se även: TrailerHemsida
 • 3/1 Trettondagskonsert med TonicaorkesternKl. 18:00 Arrangör: Åstorps kommun i samarbete med Åstorps teaterförening. Tonicaorkestern upprepar fjolårets succé och ger en mäktig konsert på Kulturhuset Björnen. Biljettpris: 150kr Finns att köpa på Åstorps medborgarkontor, tickster.se och på plats i dörren.

2015

30/8
Kick-off med Rickard Söderberg

Kl. 14:00
Arrangör: Åstorps Teaterförening.

Åstorps Teaterförening startar upp höstens program med tenoren Rickard Söderberg. Efter föreställningen bjuds det på kaffe.
Biljettpris: 100kr, medlemmar 50kr, scenpass 50kr.
Förköp på Tobakshörnan  i Åstorp.
Se även www.astorp.riksteatern.selänk till annan webbplats


26/9
Lördagsmys: Conzertino

Kl. 11:00
Arrangör: Åstorps kommun och ABF.

Barnföreställning för ca 3-5 år på ca 30 minuter med Clownen Raimondo.
På ytan handlar det hela om en konsert på miniatyrviolin, men det kommer hela tiden något emellan, tingen får eget liv. På ett djupare plan handlar det istället om att fastna. Man kan fastna med rockärmen i dörrhandtaget, man kan fastna för en annan människa, eller för en ide’. Man kan fastna i sig själv, man kommer inte loss. Men naturligtvis kommer clownen alltid loss… och det på ett oväntat sätt…
Fritt inträde!
Biljett kan hämtas på Åstorps bibliotek tidigast ca 3 veckor innan arrangemanget.


27/9
Ted Gärdestad, livet och sångerna

Kl. 18:00
Arrangör: Åstorps Teaterförening.

Kenneth Gärdestad har hjälpt till med att berätta om sångerna och livet. Erik Winqvist och Simon Forsman tolkar och förmedlar. Det är personligt och uttrycksfullt. Texterna får nytt liv, musiken ljuder och berättelsen ger förståelse. Sol vind och vatten, För kärleks skull, Eiffeltornet, Himlen är oskyldigt blå, Äntligen på väg, Fånga en ängel, m.fl.
Biljettpris: 170kr, medlemmar 140kr.
Förköp på Tobakshörnan i Åstorp.
Klicka härlänk till annan webbplats för att se trailern!
Se även: www.astorp.riksteatern.selänk till annan webbplats


8/10
Äldremässa med inriktning på demenssjukdomar

Kl. 12:00 - 19:00
Arrangör: Socialförvaltningen i Åstorp.

Utställare från kommunens verksamheter samt från primärvård och olika föreningar. Underhållning av Dala spelmän, Seniorkören och Kullabygdens blommor. Det bjuds på ärtsoppa och fika. Dagen avslutas kl. 17:30 med föreläsningen När Mr. Alzheimers flyttar in mitt i livet.
Fritt inträde!
För frågor, kontakta vikarierande anhörigkonsulent Marie Carlberg på marie.carlberg@astorp.se eller 042-64120.


14/10
Film: Hur man stoppar ett bröllop
+ regissörssamtal

Kl. 18:00
Arrangör: ABF, CineSkåne och Åstorps kommun.

Två främlingar hamnar av en slump i samma tågkupé på väg till ett och samma bröllop, ett bröllop som de båda vill stoppa. Ängelholmsfilmaren Drazen Kuljanin kommer och berättar mer om sin film och hur den gjordes.
Trailer: https://vimeo.com/98024601länk till annan webbplats
Fritt inträde! Biljetter finns att hämta på Åstorps bibliotek.


17-18/10
Symaraton

Arrangör: Åsbo-quiltarna.
Kulturhuset Björnen fylls av syglada kvinnor med ett gemensamt intresse, nämligen att sy olika former av lappteknik.
Välkommen att titta in om du är nyfiken på vad som kan skapas med hjälp av tyg, tråd och symaskin!


22/10
Föreläsning: Cykelprofilerna

Kl. 18:30
Arrangör: Åstorps CK.

Åstorps CK välkomnar till föreläsning med två av Sveriges största cykelprofiler: Thomas Löfkvist och Mattias Reck.
Biljettpris: 200kr/person, fika ingår.
Anmälan genom inbetalning till BankGiro 5717-1472. I din beställning ska namn, klubb/ort & e-mail anges för att anmälan ska gälla.
Föranmälan krävs, begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.
Även du som inte är medlem i Åstorps CK är välkommen!
Kontakt: info@astorpsck.se
Se även www.astorpsck.selänk till annan webbplats eller www.facebook.com/astorpscklänk till annan webbplats


24/10
Lördagsmys: Turali

Kl. 11:00
Arrangör: Åstorps kommun och ABF.

Barnföreställning för ca 3-6 år på ca 35 minuter.
Trollmor kommer Åstorp och förvandlar kulturhuset till en grotta!
Turali är en ovanlig trollunge. Hon varken ser ut eller uppför sig som ett skogstroll! Hennes glömska mor ”minns” att något var konstigt med hennes tillkomst och Turali skickas till häxan för att skaffa en minnesdryck… Det här är en äventyrlig saga om att vara annorlunda och söka sin egen väg.
Fritt inträde!
Biljett kan hämtas på Åstorps bibliotek tidigast ca 3 veckor innan arrangemanget.


25/10
Alla heter Allan

Kl. 17:00
Arrangör: Åstorps Teaterförening.

Alla heter Allan är en varm föreställning om Allan och Allan. Charmig och humoristisk feelgood-teater om ett oväntat möte och en udda vänskap.
Det fanns en tid när Allan var viktig och uppträdde som världens starkaste man på tivoli. Nu går han runt i sin lägenhet och vårdar sina krukväxter lika ömt som minnet av sin bortgångna fru. Så för han besök av Allan – men inte den Allan som han väntade på … Med en blandning av allvar och humor berättar de sina livshistorier, och allt är inte vad det ser ut att vara.
Pjäsen är specialskriven av Bengt Järnblad för Ulf Dohlsten och Ola Hedén.
Biljettpris: 170kr, medlemmar 140kr.
Förköp på Tobakshörnan i Åstorp.
Se även: www.astorp.riksteatern.selänk till annan webbplats


5/11
Swing o Sweet med Helsingborgs Storband

Kl. 19:00
Arrangör: Helsingborgs storband i samarbete med Åstorps kommun.

Kom och lyssna på svängig musik från de amerikanska storbandens repertoar!
Biljettpris: 100kr
Förköp på Tobakshörnan i Åstorp samt i dörren (öppnar 30 minuter innan start).


18/11
Wienercafé

Kl. 19:00
Arrangör: Åstorps Teaterförening.

Ett wienercafé där det bland annat bjuds på sång av Annika Fransson. Kaffe och apfelstrudel ingår. Cafévärd är Wolfgang Heu.
Biljettpris: 200kr, medlemmar 170kr.
Förköp på Tobakshörnan i Åstorp samt i dörren.
Se även www.astorp.riksteatern.selänk till annan webbplats


21/11
Mini-Lördagsmys: BabyBusShow!

Kl. 11:00
Arrangör: Åstorps kommun och ABF.

Lördagsmys fär de allra minsta, 0-1år!
Med Annette Lindén och hennes dockor. Massor av skoj, teater, musik, rytm och rörelse i en härlig blandning.
Fritt inträde! Biljett kan hämtas på Åstorps Bibliotek tidigast ca 3 veckor innan arrangemanget.


29/11
I Juletid 2015

Kl. 19:00
Arrangör: Rockfront och Billy Heil Management.

Sveriges största julturné I Juletid ger sig för trettonde året i rad ut på vägarna. Som vanligt är Magnus Johansson och Marcos Ubeda med i ensemblen och gästsolist i år är hyllade och välrennomerade sångerskan Viktoria Tolstoy!
Biljettpris: 270kr (serviceavgift kan tillkomma).
Finns att köpa på Tobakshörnan i Åstorp samt på Julius Biljettservicelänk till annan webbplats.


12/12
Frank Sinatra, 1900-talets megastar!

Kl. 16:00
Arrangör: Åstorps kommun.

Musikern Leif Hultin guidar oss mellan musik och berättelser. Låt oss tillsammans ta en tripp down Memory Lane på det somskulle ha varit Sinatras 100-årsdag!
Biljettpris: 50kr
Finns att köpa på Åstorps medborgarkontor, tickster.selänk till annan webbplats samt på plats.


17/12
A Swingin' Rockin' Christmas

Kl. 19:00
Arrangör: VSOP Orchestra i samarbete med Åstorps kommun

En julkonsert för alla smaker!
Medverkande:
Anna Pauline, jazzsångerska
Glenn Borgkvist, sångare (Brandsta City Släckers)
och VSOP Orchestra bestående av Jack Andersson (trumpet), Annelie Olhaver (saxofon), Torbjörn Brorson (piano), Tomas Nordström (bas) samt Magnus Dahlqvist (trummor).
Biljettpris: 180kr
Barn under 12 år fri entré.
Biljetter kan förhandsbokas på 0768-359622 eller dallas45@hotmail.se och säljs även i dörren från 18:30.
Se även VSOP Orchestras facebooksida.länk till annan webbplats


2014

Musikskolans vårkonsert

Tisdag 2 juni kl.17:00 och kl. 19:00

Åstorps Musikskolalänk till annan webbplats bjuder på ett späckat och varierat program med olika instrumentalensembler, sånggrupper och teater.

Som avslutning medverkar alla kring framförandet av en välkänd låt.

Fritt inträde!

Filmcafé Björnen: Där mitt hjärta slår
Onsdag 13 maj kl.18:00
1989 flydde 8-åriga Khazar Fatemi krigets Afghanistan
och kom som flykting till Sverige. Tjugo år senare återvänder

han för att söka upp sina barndomskvarter, utmana sina minnen

och möta människorna som blev kvar.

Dokumentären är filmad i norra Afghanistan och

öppnar dörren till civilbefolkningen och deras vardagsliv,

en verklighet bortom mediernas krigsrapporteringar -

bilder man sällan ser och inte glömmer.

Motornostalgidag med lördagsmys
Lördag 9 maj kl.11:00-17:00
Bjäre moppers

Mopedutställning utanför Björnen hela dagen.
Lördagsmys
kl.11:00

Bosse bildoktor

kl.14:00-15:00
Musik med Lasakungen
kl.16:00-17:00

Barnteater: Tim Tiger
Lördag 25 april kl.16:00
Följ med på ett hejdundrande äventyr i en färgsprakande
hemlig värld där allt kan hända. En pojke utför ett livsviktigt
uppdrag och finner sin inre hjälte på vägen.
I samarbete med teaterföreningen.

Back to the books! - bokmässa på Björnen
Lördag 18 april kl.13:00
Välkommen på bokmässa på Björnen!
Det bjuds på bland annat uppläsningar, mingel, samtal, bokbord och utställare.

Filmcafé Björnen: Whip it

Onsdag 15 april kl.18:00
Tonårstjejen Bliss Cavender som bor i en landsortshåla har
verkligen inget glid i tillvaron.
För hennes mamma handlar livet bara om skönhetstävlingar
och för alla andra är Bliss osynlig.
Tills hon dimper ner i en värld där hon äntligen kan vara sig själv,
i storstadens våldsamma roller-derbys! 

Internationell musik och dansafton

Tisdag 14 April kl: 19:00

Lokala artister från bl.a komvux i Åstorp.


Lördagsmys: Sarkajan och de små mufflorna
Lördag 11 april kl.11:00
Sagolek för 3-6 år med Eva Skantze.
40 minuter plus pyssel.
För mycket längesedan och alldeles precis nu lever en massa
små mufflor i Hemmeströ skog. Mitt i skogen reser sig ett högt
berg och på det berget bor en sarakaja.
Kom och lek en spännande saga med utklädsel till häftig musik.
Efter sagoleken ritar vi sarakajor och mufflor för att ta med oss hem.

Konstutställning: I.A.S.E.s påskutställning
3-6 april kl.10:00-17:00
I.A.S.E. är en fristående förening för konstnärer och
konsthantverkare Föreningen är politiskt och religöst
obunden och har över 130 aktiva medlemmar i Skåne,
Danmark, Tyskland och Schweiz med internationellt
ursprung från världens alla hörn.
Lista på utställare:
Lista1 Lista2 Karta

Åstorps Filmdagar!
27-28 mars

Tredje upplagan av Åstorps Filmdagar presenteras i samarbete med CineSkåne och ABF.


Sju filmer
Kortfilm: Stuntskola 2014

Unga Sophie Bell + samtal
Min granne Totoro
Kortfilm: Vem är Arvid Pekon?
LFO + samtal

Duvungarna presenterar: Pocky & Piraterna

Söndag 22 mars kl.13:00
Barnmusikal med barnteatergruppen Duvungarna från Helsingborg.
Barn mellan 6-13 år spelar alla rollerna i föreställningarna och

sjunger alla sånger.
Mer info på www.duvungarna.selänk till annan webbplats

Åstorps Teaterförenings årsmöte
Underhållning av Bengt och Maria Wikström

Tisdag 17 mars kl: 19.00

Symaraton med Åsbo Quiltarna
Lördag och söndag 7-8 mars
Kulturhuset Björnen fylls av syglada kvinnor med ett gemensamt
intresse, nämligen att sy olika former av lappteknik. Välkommen
att titta in om du är nyfiken på vad som kan skapas med hjälp av
tyg, tråd och symaskin.

Leonard Cohen på svenska med Janerik Lundqvist

Fredag 27 februari kl: 19:00


Swing o Sweet med Helsingborgs Storband
Torsdag 19 februari kl.19:00
Kom och lyssna på svängig musik från de amerikanska storbandens

repertoar.
Dörrarna öppnar 30 min innan evenemanget.

Vintage & Flärdmässa
Lördag 14 februari kl: 13:00-17.00
Mrs.Murphys women power package, se hemsidalänk till annan webbplats för mer info.

Utställare inom mat, mode, musik. Modevisning.
Smycke- och klädbytardag. Med mera!
För ytterligare information, se affischPDF (pdf, 4.1 MB).

I samarbete med: Biblioteketlänk till annan webbplats och ABFlänk till annan webbplats

Filmcafé Björnen: Winter´s Bone
Onsdag 11 februari kl.18:00
Djupt inne bland mytomspunna Ozarkbergen i Missouri
bor 17-åriga Ree Doll vars knarklangande och kriminella
far försvunnit efter att ha flytt från borgen.
Om fadern inte dyker upp i rätten hotas familjen att kastas
ut på gatan. Ree påbörjar sökandet efter sin försvunna pappa
bland Missouris kriminella gäng, något som visar sig vara ett
farligt spel som försätter Ree och hennes familj i livsfara.

Lördagsmys: Sagodetektiven Isadora och kattmysteriet

Lördag 7 februari kl: 11:00
Katterna och hundarna har blivit uppdelade i två lag.
Ett med katter i och ett med hundar i.
Det är lättast så säger ledarna.
Men en av katterna blir mycket ledsen.
Den leker mest med hundarna. Katten har plötsligt försvunnit.
De andra har letat och letat men inte ett spår. 

Hyllning till Frida Kahlo med Duo Cantilina

Fredag 23 Januari kl: 19:00


Tusen bitar + Samtal med producent
Thomas Karlsson inleder med musik av Björn Afzelius

Måndag 8 december Kl:17.00
Filmen om Björn Afzelius liv.
Robert Lillhonga intervjuar producenten Lennart Ström.

Trettondagskonsert med Tonicaorkestern
Söndag 4 januari Kl.16:00

Börja året med en trettondagskonsert med Tonicaorkestern och 
upplev Kulturhuset Björnens fina akustik till fullo!

Sångsolist är sopranen Mathilda Ahnell, dirigent är Lars Härstedt.


Rockfronts julkonsert
Lördag 30 november Kl:19.00
Medverkande: Eliza, Magnus Johansson,
Marcus Obeda och S:t Michaeli Gospel.
 


I Mumindalen

Lördag 22 november Kl.17.00

Träffa Mumintrollet, Snusmumriken, Lilla My och alla de andra.
Följ med in i Mumindalen!


Talanger i Åstorp
Torsdag 20 november Kl.18:00
Talangjakt med musik, dans, m.m.
Ta chansen att vinna studioinspelning, videoinspelning,
gratis replokal i 6 månader, uppträdande på fler arrangemang.

Jubileum: Kulturhuset Björnen fyller 10 år!
Fredag 14 november


14:30 Visor till kaffet med Thomas och Karin Wiehe

Glada och pigga sånger varvas med finstämda och lyriska:
Taube, Bellman, schlagers, egna låtar, allsånger och
pärlor ur den svenska folkviseskatten.


18:45 Blåa Skor inleder med en dansuppvisning

19:00 Jazzafton med Jazzin’ Jacks och Anna Cederquist Band

En härligt svängig afton i jazzens tecken.

Pausservering.

I samarbete med ABF 

Filmcafé Björnen: Beasts of the southern wild
Onsdag 5 november Kl.18:00
Sexåriga Hushpuppy bor med sin pappa i en liten by i
amerikanska södern och är van att klara sig själv.
Men en dag rubbas ordningen och den lilla hjältinnan måste
ta sig an en katastrof av episka proportioner.
I samarbete med ABF

Retrospeldag

Lördag 25 oktober Kl.13.00-17.00

Spela klassiska tv-spel från sent 70-tal till 90-tal!

Spelturnering och filmvisning,
Scott Pilgrim vs. The World (från 11år eller från 7 år i vuxens sällskap)

I samarbete med Studiefrämjandet och spelföreningen MEGA.

Filmcafé Björnen: Broken
Onsdag 8 oktober Kl.18:00
När 11-åriga flickan Skunk bevittnar en misshandel på sin gata

dras hon in i en infekterad konflikt som successivt sammanflätar

kvartersbornas livsöden.
I samarbete med ABF

Lördagsmys: Marmelad
Lördag 4 oktober kl. 11:00

Vad kan marmelad vara? Är det körsbär, päron, fikon, mynta,
upp och ner, tillsammans eller inuti? En mumsig, sensorisk
föreställning om att mötas, vändas och röras runt.

Med poetiska rörelser, mjuk cirkus och Fellinimusik
dansar Mira och Viktor.
Tillsammans med publiken utforskar de världen genom kropp,
öga, känsla och smak.

Romeo och Julia
Lördag 13 september Kl.18:00

Turnépremiär!

Tragedin Romeo och Julia, som Shakespeare skrev någon gång mellan
1591-95, står som universell modell för den omöjliga kärleken.
Pjäsen ligger till grund för flertalet symfonier, baletter, musikaler
och operor, varav den mest spelade operan är just Charles Gounods.
Handlingen i operan är trogen Shakespeares pjäs.

Filmcafé Björnen: Searching for sugar man
Onsdag 10 september Kl.18:00
Mallik Benjellouls flerfaldigt prisbelönade dokumentär om musikern
som spåddes bli sin generations största men istället gick under
jorden.
I samarbete med ABF


Lördagsmys: Bästisar + Prova-på dans
Lördag 6 september Kl.11:00

MIC - Musik i centrum
3, 10 och 17 juli
Pop, rock och jazz. Sommarjobbande ungdomar har under
sommaren arbetat med att tillsammans skapa ett husband
och tränat för att kunna förgylla Söderåsstaden med underhållning
under tre tillfällen i juli månad. Projektet går under namnet MIC och
leds av musikläraren David Sääf Collijn. 

Musikskolans vårkonsert
Tisdag 27 maj Kl:19.00
Elever från musikskolan uppträder.
Orkestrar samt solister.

Lördagsmys: Clownen och cirkusprinsessan
Lördag 24 maj Kl:11.00

Det ska bli Cirkusföreställning till kvällen, och cirkusråttan

Theodor pysslar med sitt och dockan Gabriella stökar i  Rekvisitalådan. 

Men clownen får inte vara med i föreställningen. Han är för klantig. Istället får han städa och hjälpa Dockan Gabriella att gå på lina. Barnen har sett Gabriella i Rekvisitalådan och ber clownen att gå och titta. När clownen kikar ner i lådan är hon borta. Istället hittar han 

cirkusrekvisita som han inte kan hantera. 

Tack vare barnens rådiga ingripanden blir han en fullfjädrad

cirkusclown och får vara med till kvällen. 

Men framför allt får han dansa med sin Cirkusprinsessa. 

Rock’n’rollfabriken presenterar - "GULDSKIVOR"
Fredgag 23 maj Kl:19.30
En show som fokuserar på rockabilly, härliga ballader, gött sväng och härlig nostalgi!
Med artister som Gert Lengstrand (den goe rockkungen från Kungälv), Eva Eastwood (den fartfyllda Donnan med stort D från Lerbäck) och Oa Larsson (den rockande halläningen från Steninge) kommer
Björnen att gunga i takt med vindarna av härligt sväng av husbandet – Rock’n’rollfabriken.
Satsningen görs med kärlek till musik och framförallt för att belysa alla gamla favoriter som faktiskt sålt guld!

Film: Casablanca
Onsdag 14 maj Kl.14:00

"Casablanca är en klassiker för att den förtjänar det, tro inget annat.

I andra världskrigets Marocko, i staden som ger filmen dess namn,
driver amerikanen Rick Blaine (Humphrey Bogart) en populär krog.
Där ska en skummis vid namn Ugarte (Peter Lorre) möta Victor Lazlo med en viss Ilsa Lund (Ingrid Bergman), och lämna över viktiga,
värdefulla, dokument." (citat från MovieZine.selänk till annan webbplats).

Lördagsmys: Tummelisa

Lördag 26 april Kl:11.00

Tummelisa handlar om en liten flicka inte större än en tumme. 

En kväll när Tummelisa ligger och sover hoppar en groda in 

genom fönstret och tar med sig den sovande lilla flickan.

Där börjar Tummelisas äventyr på sjön, i skogen och under 

marken. Hon träffar både fjärilar och åkersorkar
För 2-4 år. Längd: 30 minuter.

Christina Lindberg, Erik Lihm och Ann-Cathrine Wiklander
Fredag 25 april kl 19:00
Countrydrottningen Christina Lindberg,
känd för bland annat De sista ljuva åren som hon framförde
tillsammans med Lasse Stefanz,

fyller tillsammans med Erik Lihm (fd keyboardist i Vikingarna)

och svensktoppsstjärnan Ann-Cathrine Wiklander kvällen med
ljuva toner.


Michael Neuman med mästermusikanter
Lördag 5 april Kl:19.00
Michel Neuman med mästermusikanterna Lars Holm,
Magnus Edring, och Kalle Magnusson
bjuder på en festlig "musikomikalisk" helkväll 2x50 min.

Lördagsmys: Mästerkatten i stövlar
Lördag 22 mars Kl:11.00

Mjölnarsonen är förtvivlad! Det enda han fick ärva var en liten katt. 

Ingen kan väl leva av en katt? Men katten visar sig vara ovanlig och

lovar fiffiga lösningar om han bara får ett par stövlar… 

En levnadsglad saga om att förstå sitt rätta värde.

Trollmors annorlunda version innehåller skogsväsen och äventyr.

Från 4 år längd: 45 min

Potatishandlaren
Fredag 14 mars Kl:19.30

Potatishandlaren inspirerad av Lars Molins film med samma namn,
bygger på en novell av Ulla Ekh.
Manus Cecilia Hjalmarsson.

Åstorps filmdagar - 5-8 mars
Onsdag 5 mars

Film - Husmodersfilmer, Kl:13.00 i Cafét
Film - Qwith with Q, Kl:14.00 i Cafét
Film - Karl-August, Kl:15.00 i Cafét
Föreläsning - Pedagog pratar film i undervisning, Kl:16.00 i Cafét
Film - Attack the block, Kl:18.00 i stora salen, från 15år, inträde 30:-
Torsdag 6 mars
Film - Belleville Baby, Kl:14.00 i stora salen, inträde 50:-
Film - Leranimationer av åk3 och åk4, Kl:14.00 i Cafét
Aktivitet - Zombiesminkning av elever från Make-up studion,
Kl:16.00 i Cafét
Film - ParaNorman, Kl:18.30 i Cafét, från 11år, inträde 20:-
Film - Vittra, svensk zombiefilm, Kl:18.30 i stora salen,

från 15år, inträde 30:-
Fredag 7 mars
Musik - Tonica symfoni spelar filmmusik, Kl:19.00 i stora salen
Film - Casablanca, Kl:20.30 i stora salen
paketpris för musik och film 150:-
Lördag 8 mars
Film - En katt i Paris, Kl:12.30 i stora salen, från 7år, inträde 30:-
Film - Jag är min egen Dolly, Kl:14.30 i stora salen, inträde 50:-
Ladda ner programmet för Filmdagarna i Åstorp som en pdflänk till annan webbplats

Familjen Helsingborg

Lördagsmys: BOOM!
Lördag 22 februari kl. 11:00
Boom handlar om fiskaren, vars enkla liv i den stora skogen
aldrig kommer att bli sig likt efter att han en dag plötsligt förbjuds
fiska i den sjö där han alltid fångat sin mat.
Boom vänder sig till barn i ålder 3 till 6 år.

Sagan berättas helt utan ord.
Med ljudeffekter, musik och gestaltning används istället en
kommunikationsform som når förbi de vanliga språkliga hindren.
Efter föreställningen finns möjlighet till fika
och enklare pyssel för barnen.
Fri entré, Begränsat antal platser, hämta biljetter på Åstorps bibliotek.

Familjen Helsingborg

Martin Nilsson
Fredag 21 februari kl. 19:30
Martin är känd från Fame Factory, Sikta mot stjärnorna,
Arlövsrevyn med mera.


Sportlovsaktivitet: Filmworkshop med Olof Marnung
20-22 februari
För årskurs 6-9

Familjen Helsingborg

En kväll för klimatet
Måndag 17 februari kl. 18:00
En kväll med musik och samtal i miljöns tecken.
Mats Andersson, känd som meteorolog från SVT, talar om vårt klimat
och Vagaband spelar. 

Familjen Helsingborg

Djungelbandet: En musikföreställning om klimat och miljö
Måndag 17 februari kl. 14:00
Djungelbandet sjunger om:
- att vi måste sortera mera
- att vi skall vara rädda om våra djur och vår natur
- den omtalade väderleken
- att alla kan göra nå ́t
- att vi kan cykla mera
Längd: ca 40 min, lämplig för barn i åldern 6-11 år. 

Familjen Helsingborg

Duvungarna "Mic o Tic"

Söndag 9 februari kl: 13.30
En rymdmusikal med barnteatergruppen Duvungarna som firar 30 år.

Stumpenensemblen: En uppstoppad hund
Söndag 26 januari kl. 16:00
Åstorps Riksteaterförening presenterar En uppstoppad hund med Stumpenensemblen. längd: 2 timmar, 50 minuter
Servering i pausen


2013

Familjen Helsingborg

Föreläsning- Familjen i missbruket
20 December Kl:10.00
En föreläsning med Sofie och hennes pappa Nicklas
som berättar om deras upplevelser i tungt missbruk.

Familjen Helsingborg
Julkonsert med Åstorps Musikkår
17 December Kl: 19.00
Fri entré
Familjen Helsingborg Musikskolan

Julshow med musikskolan
9 december Kl: 19.00
Fika säljes i cafét från Kl: 18.30
Musikskolans elever spelar, sjunger och dansar

Familjen Helsingborg Martin Svensson

Femtio, frånskild och förvånad
Martin Svensson och Arja Jantunen
7 december Kl: 16.00
Intelligent, igenkännande, varm, mänsklig och
vansinnigt rolig humorföreställning.
2x50 minuter, servering i paus med lättare förtäring och dryck

Familjen Helsingborg Musikskolan

Det egendomliga huset, musikskolans teatergrupp

2 december Kl: 18.00
En skräckkomedi av Mats Almkvist om en familj som
övernattar i ett spökhus.​

Jullekar med Laif och Ninna Carr
30 november Kl: 11.00
Biljetter: Vuxna 50:- (barn i vuxet sällskap gratis)
Barn 7 år och äldre 20:-

Familjen Helsingborg Nadin & Gabriel
Nadin & Gabriel
Musik, flykt och minnen.
Världsmusik på 5 olika språk och 5 olika instrument
med rötter i Mellanöstern, Nordafrika, Europa och Skandinavien
19 november Kl: 18.30
Familjen Helsingborg Madaroarna
Madaroarna
15 november Kl: 19.30
Rolig kvällsunderhållning i två akter. Servering i cafét under pausen.
60-talsmusik: Empty Hearts, Lasakungen och Bobby Lee
8 november Kl: 19.30
Familjelördag, internationella nalledagen
Pyssel, musik, fika, barnteater, leksaksbyteri m.m
26 oktober

Blennowfestival - Birgit i Bjäre

Söndag 14 juni kl.16:00

Ett föredrag om Birgit Nilss

ons barndom hemma i byn Svenstad på Bjärehalvön.
Se Blennowfestivalens hemsidalänk till annan webbplats för fler evenemang under veckan.

(Alla andra programpunkter äger rum i Björnekulla kyrka).

MiC

Torsdag 2 juli kl. 18:00-19:45
Torsdag 9 juli kl. 18:00-19:45

Musikunderhållning för hela familjen,
av och med sommarjobbande ungdomar.
Lokala artister gästar båda konserterna.
Läs mer härlänk till annan webbplats
Fri entré.

Senaste publiceringsdatum: 2017-01-24
Sök på hela astorp.se
Kontakt

Kulturhuset Björnen
Trädgårdsgatan 1
265 21 ÅSTORP

vägbeskrivning
Kulturhuset Björnen @Google maps
länk till annan webbplats

Ansvarig
Eva Zäther-Löfgren
0734-254078
eva.zatherlofgren@astorp.se

Kultursamordnare
Chantal Kronberg Pusnik
0734-254079
chantal.kronberg-pusnik@astorp.se

Länkar

För fler kulturevenemang i Åstorp:
Åstorps biblioteklänk till annan webbplats