Åstorps kommun
Åstorp - Söderåsstaden
där människor och företag möts och växer

Hälsans stig

Karta över Hälsans stig i Åstorp

Vill du ha en tryckt karta att använda? Kom då förbi medborgarkontoret, där finns gratis kartor att hämta.

Du kan även skriva ut en karta själv, klicka här!PDF (pdf, 2.3 MB)


På Hälsans Stig promenerar du tryggt och säkert. Du får motion i din egen takt och så länge du själv vill och klarar av. Hälsans stig finns på över 130 orter i Sverige och bakom konceptet och samordningen står Riksförbundet HjälrtLunglänk till annan webbplats.


I Åstorp är stigen 5 km lång, och likt alla Hälsans stigar är den handikappanpassad så att du som har svårt att gå eller använder rullstol ska lätt kunna gå runt stigen - alltså inga trappor, höga kanter eller strama backar, samt så är hela sträckan belyst och sepererad från trafik.

Hälsans stig i Åstorp invigdes år 2016.


Hälsans stig, logotyp

Promenera tryggt på Hälsans Stig

Hälsans Stig är en trygg och promenadvänlig motionsslinga utan given start- eller slutpunkt.


Slingan är oftast mellan 3 och 8 kilometer lång och finns där människor normalt brukar promenera.


På Hälsans Stig är varje kilometer markerad med en kilometerskylt som gör att du kan räkna ut hur långt du har gått. Däremellan sitter det skyltar som pekar åt vilket håll stigen går oavsett i vilken riktning du promenerar.


Eftersom slingan saknar given start eller slutpunkt väljer du själv var du vill börja och hur långt du vill gå. I vissa fall finns även tvärvägar som gör att du kan korta promenaden vid behov.


Hälsans stig anlades för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar

Den första Hälsans Stig (Slí na Sláinte – ”stigen till hälsan”) anlades på Irland 1995 av den irländska Hjärtfonden. Tanken var att främja motion i alla åldrar och att förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Idag finns Hälsans Stig i drygt tio länder i Europa och Nordamerika. I alla dessa länder ser skyltarna likadana ut.


De tre blå strecken står för hälsan, solen och livskraften. 

Senaste publiceringsdatum: 2019-06-27
Sök på hela astorp.se